Grad

GRADU U IZVJEŠĆU O ŽARKOVICI ‘Zbrinut 71 pas, ali i dalje postoje osobe koje opstruiraju udomljavanje’

GRADU U IZVJEŠĆU O ŽARKOVICI 'Zbrinut 71 pas, ali i dalje postoje osobe koje opstruiraju udomljavanje'

Grad Dubrovnik obavijestio je javnost o do sad poduzetim radnjama na području Žarkovice. U priopćenju za medije navode kako su od trenutka preuzimanja zakonske obveze za zbrinjavanje pasa s područja ilegalnog azila Žarkovica, a po nalogu državnog inspektorata, u suradnji s udrugom Prijatelji životinja i njenim predsjednikom Lukom Omanom, udrugom Pobjeda, voditeljicom Azila iz Čakovca Aleksandrom Hampamer te ugovornim sklonišnim Animalis Centrum napravili sljedeće:
Svi psi su evidentirani i fotografirani te je do sada zbrinut 71 pas. Najprije su zbrinute najbolesnije i ozlijeđene životinje, od kojih su nažalost tri psa uginula od posljedica bolesti. Za sve pse napravljeni su zdravstveni kartoni, 40 posto pasa nije označeno mikročipom, a 50 posto pasa nije kastrirano.
Psi u težem zdravstvenom stanju kontinuirano se liječe. Izrađena je trojezična web stranica Adopt Žarkovica na kojoj se mogu vidjeti psi kao i kratki opis o svakom psu.
Sanitat je osigurao: hranu, veterinarsku skrb za životinje, lijekove, povodce, brnjice, deset transportnih kaveza, pripremu pasa za transport,dva paviljona za volontere i djelatnice gdje se vrši obrada pasa.
Osigurano je 20 ograda od kojih su izgrađeni boksevi za odvajanje pasa za transport te se danas prevozi materijal za još 10 bokseva. Čistoća Dubrovnik s područja je odvezla ukupno deset kamiona glomaznog otpada. Na ovom projektu angažirane su dvije djelatnice kao i povremeni djelatnici komunalnih društava. Planira se angažirati još četiri osobe na razdoblje do završetka udomljavanja svih pasa sa Žarkovice.
-Nažalost, unatoč uistinu velikom trudu djelatnica i volontera, i dalje postoje osobe koje sve rade kako bi opstruirale udomljavanja i zbrinjavanja životinja, a raditi posao u kojem svakodnevno netko pronalazi cijeli niz načina kako bi isto onemogućio je vrlo teško. Grad Dubrovnik još jednom zahvaljuje svima onima koji su se uključili u projekt Udomi sa Žarkovice jer misija svih nas je samo jedna, a to je dobrobit pasa – zaključuju iz Grada Dubrovnika u priopćenju.

Pročitajte još

Gradonačelnik primio državnog prvaka u parastolnom tenisu Franka Torića

Dulist

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

POJAČANJE U LIBERTASU Stigao novi autobus

Dulist