Hrvatska

POGREŠNO NAVEDENE UPUTE ZA DOZIRANJE Lijek protiv kašlja povlači se iz ljekarni

Iz prodaje se povlači lijek Bronchostop Trio oralna otopina. Naime, kako se navodi na stranicama Agencije za lijekove i medicinske proizvode (HALMED), o povlačenju serije 2F0785 navedenog lijeka obavijestila ih je tvrtka Oktal Pharma d.o.o., predstavnik nositelja odobrenja za stavljanje u promet lijeka. Povlačenje se provodi do razine ljekarni.
-Povlačenje se provodi zbog pogrešno navedenih uputa za doziranje u odraslih osoba i adolescenta starijih od 12 godina na vanjskom pakiranju lijeka (kutiji). Na vanjskom pakiranju lijeka trenutačno je navedeno sljedeće ‘Odrasle osobe i adolescenti stariji od 12 godina: 5 ml do 4 puta na dan’, dok je ispravan navod ‘Odrasle osobe i adolescenti stariji od 12 godina: 15 ml do 4 puta na dan’. Pogrešna uputa bit će zamijenjena ispravno navedenim uputama za doziranje na vanjskom pakiraju nakon čega će predmetna serija lijeka biti vraćena u promet – navode iz HALMEDa.
Nadalje se navodi kako se lijek izdaje bez recepta.
U prometu nije dostupan drugi tradicionalni biljni lijek ovog sastava, međutim za predmetne terapijske indikacije dostupni su drugi lijekovi, stoga povlačenje navedene serije lijeka ne ugrožava redovitu opskrbu tržišta. Bolesnici se trebaju obratiti svome liječniku ili ljekarniku u slučaju bilo kakvih pitanja u vezi trenutačne terapije – navode iz HALMEDa.

Pročitajte još

Kruh u godinu dana poskupio čak 30 posto

Dulist

Hrvati najkasnije u Europskoj uniji napuštaju roditeljski dom

Dulist

ZBOG BAKTERIJE Iz butiga se povlače hrenovke sa sirom Wudy

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija