DuList IN

POGLEDAJTE NOVU MEGAJAHTU ROMANA ABRAMOVIČA Nakon Eclipse, stiže li nam sljedeće ljeto i Solaris?

POGLEDAJTE NOVU MEGAJAHTU ROMANA ABRAMOVIČA Nakon Eclipse, stiže li nam sljedeće ljeto i Solaris?

Punih šest godina Roman Abramovič s nestrpljenjem je čekao da se izgradi njegova nova megajahta, nazvana jednostavno ‘Solaris’, a sada je ista napokon i spremna za svoju prvu plovidbu. Ruski oligarh i predsjednik engleskog nogometnog kluba Chelsea, koji je prema časopisu Forbesa najbogatiji čovjek Rusije, imao je pregršt zahtjeva, koje su vješte ruke brodograditelja do kraja ispunile, piše Tportal.

Za cijenu od 610 milijuna dolara, Roman Abramovič nakon šest godina čekanja dobio je i ono što je tražio – luksuznu megajahtu koju je nazvao Solaris, a kojom će uskoro zaploviti svjetskim morima. Završna testiranja još traju, a ruski milijarder s njom će, pretpostavlja se, idućeg godine posjetiti i Hrvatsku, gdje je ovog ljeta bio na svojoj jahti Eclipse, koja još uvijek drži titulu najveće i najskuplje megajahte na svijetu.

Povjerenje je ovoga puta Abramovič poklonio njemačkom brodogradilištu Lloyd Werft, a zanimljivo je kako je ona ipak nešto manja i jeftinija od njegove megajahte Eclipse. No, ako je vjerovati dobro upućenim izvorima, ovoga je puta riječ o najmoćnijoj i tehnološki najnaprednijoj jahti, kao i najskupljoj jahti napravljenoj točno po narudžbi vlasnika. Na svoj prvi put Solaris je krenuo još u travnju ove godine, no dok se u potpunosti sve ne provjeri, Roman Abramovič na istoj neće isploviti.

Solaris je duga 140 metara, zbog čega spada u top 15 najvećih plovila na svijetu, a proteže se na čak osam paluba, zbog čega može primiti 36 gostiju i 60 članova posade u čak 48 kabina. Za apsolutnu sigurnost tu je sustav za otkrivanje projektila s radarskim upravljanjem, neprobojna stakla kao i oklopna zaštita.

Kada je riječ o komforu, koji se nudi, unutrašnjost nije otkrivena, no iz vanjskih snimki i fotografija jasno su vidljivi veliki bazen, jaccuzzi na vlasnikovoj privatnoj terasi, heliodrom, platforme za goste na strani, kao i bočna garaža, ali i pravi noćni klub.

Foto: Screenshot/YouTube

Pročitajte još

ČETVERODNEVNI FESTIVAL KRAJEM TRAVNJA Što donosi prvi ‘Župski pjat’?

Dulist

Ante Jonjić osvojio dva zlata na međunarodnom natjecanju u Crnoj Gori

Dulist

[VIDEO] PRVA LJUBAV, PRVA BOL Poslušajte novu pjesmu Domenice

Dulist