Županija

PODUZETNIČKI INKUBATOR U PLOČAMA Župan Dobroslavić: ‘Nećemo stati na ovome’

PODUZETNIČKI INKUBATOR U PLOČAMA Župan Dobroslavić: 'Nećemo stati na ovome'

Župan Nikola Dobroslavić i direktor tvrtke Medius do.o. Pero Jahud potpisali su u srijedu u Palači Ranjina Ugovor o izgradnji poduzetničko-proizvodnog impulsnog centra u Pločama. Vrijednost radova koji će se izvesti ovim ugovorom je 8.295.638,31 kuna, a predviđeno trajanje ugovora je 365 kalendarskih dana od dana uvođenja izvođača u posao.

Župan Dobroslavić istaknuo je kako već tri godine funkcionira Poduzetnički inkubator u Dubrovniku te dodao kako vjeruje da će se radovi izvesti brzo i kvalitetno.

-U ovo doba sljedeće godine ćemo imati Poduzetnički inkubator na 1240 metara četvornih površine. Od toga će biti šest uredskih prostora te tri proizvodna prostora – rekao je župan Dobroslavić te istaknuo kako Županija želi širiti mrežu inkubatora.

-Ako bude još natječaja od strane Ministarstva gospodarstva planiramo inkubatore u Metkoviću i Korčuli – dodao je župan.

Direktor Mediusa Pero Jahud izrazio je zadovoljstvo potpisivanjem ugovora te dodao kako predstavlja dubrovačku tvrtku koja će na ovom poslu raditi s dubrovačkim kooperantima.

-Nadam se da ćemo ovim doprinijeti jednakom razvoju naše županije – poručio je Jahud

Izvođenje radova na izgradnji poduzetničko-proizvodnog impulsnog centra u Pločama u potpunosti se financira bespovratnim sredstvima Europskih strukturnih i investicijskih fondova u sklopu Projekta ‘Izgradnja i opremanje poduzetničko-proizvodnog impulsnog centra u Pločama’. Ukupna vrijednost projekta je 10.362.386,44 kuna.

Potpisivanju su nazočili i zamjenica župana Žaklina Marević, v.d. pročelnika za gospodarstvo i more Ivo Klaić, ravnateljica Regionalne razvojne agencije DUNEA Melanija Milić, direktorica Centra za poduzetništvo Dubrovačko-neretvanske županije Marija Previšić, te ispred Grada Ploče zamjenik gradonačelnika Ivan Marević i direktor Razvojne agencije Grada Ploča Ivan Karamatić.

Pročitajte još

POLICAJCI PREDSTAVILI SVOJE ZVANJE Dani otvorenih vrata u Pločama i Metkoviću

Dulist

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist