Županija

POBUNA U MOČIĆIMA Postignut dogovor, minirat će se smanjenim intenzitetom

POBUNA U MOČIĆIMA Postignut dogovor, minirat će se smanjenim intenzitetom

Mještani Močića u Zračnoj luci traže partnera. Razumijemo stav Zračne luke da je riječ o velikom ulaganju i znamo da je Zračna luka od izuzetnog značaja za općinu i jug Hrvatske. Ali treba poštovati stanovnike mjesta u susjedstvu. Ne može se nauštrb razvoja žrtvovati stanovnike, zbog kojih se zračna luka gradi – izjavio je načelnik Općine Konavle Božo Lasić nakon jutrošnjeg sastanka predstavnika mještana, Općine Konavle, investitora Zračne luke Dubrovnik i izvođača radova, na kojem je postignut dogovor da se miniranje na gradilištu Zračne luke nastavi smanjenim intenzitetom.

Podsjetimo, u srijedu popodne mještani Močića prosvjedovali su zbog miniranja na gradilištu Zračne luke, za koje tvrde da im načinja štetu na kućama. Intervenirala je policija, a podršku mještanima je dao načelnik Lasić.

-Do kraja radova svakog tjedna održavat će se koordinacija svih uključenih. Obećano je da više neće biti tako intenzivnog miniranja kao dosad, a prije današnjeg nastavka miniranja izvođač će obići sve kuće u mjestu i evidentirati eventualnu štetu – izjavio je Lasić.

-Sastanak je bio vrlo koristan, a svi sudionici iznijeli su svoja mišljenja prema kojima će se iznaći kompromisno rješenje na zadovoljstvo svih. To neće biti jednostavno, ali sastajat ćemo se barem jednom tjedno. Projekt treba dovršiti, ali je potrebna međusobna komunikacija. Vrhunac je sezone i mora se voditi računa o redu i radu, ali je u interesu Republike Hrvatske i Europske unije da se projekt, koji je trenutno najveći takav u državi, završi na najbolji način, kako bi bio ogledan primjer svima drugima – rekao je direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić. istaknuo je kako je”, smatra Luetić.

-Izvođač je spreman nadoknaditi eventualnu štetu na objektima zbog miniranja, ako se ona utvrdi. Projekt je iznimno značajan jer je riječ o 155 milijuna eura sredstava Europske unije. Korist projekta je višestruka, pa i za stanovnike oko Zračne luke. Zračna luka je uvijek bila motor razvoja juga Hrvatske – smatra Luetić.

Pročitajte još

ŽUPAN DOBROSLAVIĆ: ‘Republika Srpska ne smije projektom ZL Trebinje ugroziti vodoopskrbu Dubrovnika’

Dulist

ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA JEDNOGLASNO Nagrada za životno djelo posthumno profesoru Nikoli Miroševiću

Dulist

[ŽUPANIJSKA SKUPŠTINA] Dobroslavić: Zračna luka kod Trebinja ugrožava naše područje

Dulist