Aktualno

‘Podnosimo kaznenu prijavu zbog vandalizma na Petci’

'Podnosimo kaznenu prijavu zbog vandalizma na Petci'

Nakon objave duLista o vandalizmu na Petci, o polomljenim klupama i prilično neurednom i zapuštenom stanju te dubrovačke park šume, na našu je redakciju pristigao dopis Javne ustanova za upravljanje zaštićenim dijelovima prirode Dubrovačko – neretvanske županije.

U idućim retcima prenosimo njihovo očitovanje:

– Javna ustanova je dobila informaciju o vandalizmu u području predmetne park-šume uslijed kojeg su oštećene klupe. Po zaprimljenoj prijavi djelatnici Čuvarske službe ove Javne ustanove uslijed nadzora predmetne park-šume utvrdili su da su oštećene četiri od pet klupa te da su iste bačene pod cestu koja vodi na vrh Velike Petke – poručili su iz Javne ustanove i naglasili kako su na mjesto događaja izašli su djelatnici Policijske uprave Dubrovačko- neretvanske.

– Zbog materijalne u tijeku je podnošenje kaznene prijave protiv nepoznatog počinitelja. Budući su predmetne klupe imovina Grada Dubrovnika, Grad Dubrovnik je preuzeo obavezu nabave i postavljanja novih klupa na iste lokacije – naglasili su iz Javne ustanove i dodali:

– Čuvarska služba Javne ustanove, u okviru svog redovnog nadzora obilazi zaštićeno područje park-šume Velika i Mala Petka te kontinuirano surađuje s Gradom Dubrovnikom i gradskim poduzećima s ciljem što bolje i učinkovitije zaštite, održavanja, upravljanja i korištenja predmetne park-šume – kazali su iz Javne ustanove.

Isto tako, istaknuli su kako su u tijeku i nove djelatnosti.

– U tijeku je punjenje bačava za gašenje inicijalnih požara, nabava nove opreme za sustav u području park-šume čijom uspostavom će se zaključati rampa na ulazu u područje park-šume. Također, gradske tvrtke Čistoća d.o.o. i Vrtlar d.o.o. će u okviru svojih djelatnosti uložiti dodatan napor u održavanje postojećih komunikacija u predmetnoj park šumi – poručili su iz Javne ustanove.

 

Pročitajte još

[FOTO] Svečana 150 obljetnica Hrvatskog liječničkog zbora

Dulist

Ništa od revizije Dubrovačkih ljetnih igara

Dulist

Ministar Bačić u Dubrovniku otvorio Konferenciju o prostornom planiranju morskog područja RH

Dulist