Zanimljivosti

Podmorje u Tihoj čistili i turisti

Pun kamion guma, boca, cijevi i raznog otpada izvadili su iz podmorja u Uvali Tiha u Cavtatu tijekom akcije čišćenja ronioci cavtatskog kluba Epidaurum. Bila je to prva u nizu akcija čišćenja podmorja koju je organizirao Mjesni odbor Cavtat.

Uz 30 ronioca, akciji se priključila i grupa njemačkih turista, članovi nevladinih udruga s područja Konavala, a rado su pomagali i najmlađi. U čišćenju cavtatskog podmorja i uređenju pomorskog dobra na području stare cavtatske luke kao i Uvale tiha sudjelovali su brojni mještani Cavtata, Oboda, Poluganja, Tihe i Zvekovice.

Iz Mjesnog odbora Cavtat sa zadovoljstvom najavljuju kako se akcije čišćenja podmorja u Uvali Tiha nastavljaju do kraja lipnja, a posebno oko tzv. Plosnog rata. Stoga pozivaju mještane da izmjeste stare barke kako bi se to područje moglo urediti.

Za kraj lipnja bit će organizirano uređenje ribarske kućice na obližnjem otoku Mrkanu. Akcija je to, kojoj će se, uvjereni su u Mjesnom odboru Cavtat, odazvati veliki broj mještana.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1806. Francuzi okupirali Dubrovnik da spriječe njegov pad u ruske ruke

Dulist

MNOGIMA SE GADI Ova supernamirnica pomaže pri gubitku kilograma

Dulist

Znate li kojeg datuma se rodi najviše djece?

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija