Kultura

POD ISTIM KROVOM Eksperiment Amirove integracije u njemačko društvo

POD ISTIM KROVOM Eksperiment Amirove integracije u njemačko društvo

Predstava „Pod istim krovom“ u režiji Ivane Janošev i koprodukciji udruge Kulturanova i mađarskog manjinskog Novosadskog pozorišta – Újvidéki Színház, a nastala u sklopu EU projekta Port of Dreamers, na programu 72. Igara je u četvrtak i petak, 29. i 30. srpnja u 21.30 sati u Lazaretima. Ulaznice za obje izvedbe su rasprodane.

Predstava „Pod istim krovom“ adaptacija je istoimene knjige H. Sußebacha i A. Baitara, koja je zapravo dnevnik jednog Nijemca i jednog Sirijca. Nijemac Henning prima Sirijca Amira u svoju kuću i on postaje dio njihove obitelji, a Henning i Nicole postaju njegovi njemački mama i tata. Amir, Henning i Nicole, pod tim jednim krovom provode, kako Nicole u jednom trenutku kaže, eksperiment Amirove integracije u njemačko društvo. Od trenutka kada Amir kroči u njihovu kuću do trenutka kada ju poslije šest mjeseci napušta i odlazi na fakultet, oni se svakog trenutka svog suživota trude da prevladaju predrasude koje imaju jedni prema drugima.

Redateljica Ivana Janošev zajedno s Aleksandrom Mrđen potpisuje i dramaturgiju, a u predstavi igraju Uroš Mladenović, Jelena Galović i Daniel Huszta, scenografi i kostimografi su Attila Antal i Višnja Žugić, skladatelj je Jovan Živanović, a producent Milan Vračar. Predstava je svoju premijeru imala u veljači ove godine u Novosadskom pozorištu. Projekt Port of Dreamers unutar kojeg je nastala predstava, sufinanciran je sredstvima Europske unije iz programa Kreativna Europa – potprogram Kultura, a bavi se stogodišnjom poviješću migracija na europskom kontinentu.

Pročitajte još

Goran Višnjić se vraća na Igre, stiže i Zrinka Cvitešić

Dulist

‘DRUGA STRANA POVIJESTI’ Dubrovačka glazbena ostavština svečano predstavljena u Salzburgu

Dulist

KOPRODUKCIJA KMD-A U Varaždinu premijerno izvedena ‘Madama Butterfly’

Dulist