Kultura

FERMATA FESTIVAL NA KORČULI Lorena Milina odlučila je obogatiti kulturni život rodnog otoka

FERMATA FESTIVAL NA KORČULI Lorena Milina odlučila je obogatiti kulturni život rodnog otoka

Drugi korčulanski ‘Fermata festival’ održava se ove godine od 3. do 10 kolovoza na tri lokacije – Smokvica, Lumbarda te dva koncerta u Korčuli. Radi se o festivalu klasične glazbe na otoku Korčuli koji je pokrenula violinistica Lorena Milina.

Prošlogodišnje izdanje festivala ugostilo je ukupno 22 glazbenika od kojih su polovicu činili studenti muzičkih akademija. Ostvarena je i suradnja s višestruko nagrađivanom lumbardskom klapom Korda i njihovim svestranim voditeljem Rokom Radovanom te priznatim pijanistom Domagojem Gušćićem.

Na programu ovogodišnjeg festivala publika će imati priliku čuti djela Tchaikovskog, Piazzolle, Saint-Saënsa, Bacha, Brahmsa, Tijardovića, Pejačević, Francka i mnogih drugih, uz nove suradnje iznenađenja. Glavni cilj je popularizacija klasične glazbe.

-Još za vrijeme studija sam zamišljala kako bi bilo lijepo svoje iskustvo i kreativnost usmjeriti prema rodnom kraju koji mi, s obzirom na stalno odsustvo, nedostaje. Prošle smo godine bili kolektivno oduševljeni suradnjom s glazbenicima i zainteresiranošću publike te nam je to bila potvrda da ovakva manifestacija može postati tradicija – ističe organizatorica festivala Lorena Milina, mlada akademska glazbenica. Iako je široj publici poznata kao nekadašnja violinistica i prateći vokal benda Silente, Lorena je usporedno njegovala i karijeru u klasičnoj glazbi. Diplomirala je u Zagrebu na Muzičkoj akademiji nakon čega završava dva dvogodišnja postdiplomska studija na prestižnom konzervatoriju La Schola Cantorum u Parizu. Trenutno je upisana na doktorski studij Muzičke akademije u Sarajevu na kojoj je zaposlena kao viši asistent. Uz sve obaveze, njezina želja da obogati kulturni život rodnog otoka je ostvarena.

Ulaz na sve koncerte je besplatan, uz pridržavanje svih važećih epidemioloških mjera.

Pročitajte još

TEMA IZAZOVNA VREMENA Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

[FOTO/VIDEO] UZ DAN PLANETA ZEMLJE Cvjetni koncert u đardinu Ljetnikovca Crijević Pucić

Dulist

(FOTO) KOLARINI PREMJERNO IZVELI ‘MATRIMONIJO’ Pun teatar, publika oduševljena!

Dulist