Kultura

Književna večer u Lazaretima uz Moniku Herceg i Ivanu Bodrožić

U srijedu u 20 sati Art radionica Lazareti nastavlja svoj program Ciklus Književnost u Lazaretima.

U goste na Komardu stižu dvije književnice – Monika Herceg i Ivana Bodrožić koje će nastupiti u zajedničkom predstavljanju pod nazivom ‘ŽENSKI GLASOVI’. Jedna je na sceni već neko vrijeme, njezin se glas itekako čuje, njezin prvi roman obavezna je lektira. Druga je odnedavna na sceni i nametnula se kao jedan od najvažnijih pjesničkih glasova.

– Sve češće, na sreću, imamo priliku čuti i vidjeti književnice u javnom prostoru i medijima. Osim u svojoj književnosti one su glasne i jasne u obrani svojih stavova, ali i u kritici političkoga života. Koliku književnost ima snagu? Aktivizam, politika, ženski glas, utjecaj, teret javnosti i osama spisalačkog procesa, borba za ljudska prava kroz literaturu i na njezinim rubovima neke su od tema koje ćemo dotaknuti. Upoznajmo Ivanu i Moniku na Komardi – poručuju iz ARL.

Razgovor vodi Staša Aras.

Pročitajte još

IZLOŽBA U RUPAMA Do kraja listopada uživajte u arheološkoj baštini Irske

Dulist

PROF. DR. SC. NADA GRUJIĆ ‘Nama nije jasno koliko su dubrovački ljetnikovci vani poznati kao fenomen’

Mia Njavro Banić

‘Dubrovnik u slici i riječi prošlog stoljeća’ u prizemlju Narodne knijžnice

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija