Kultura

Počinju subotnje matineje u Galeriji Dulčić Masle Pulitika

Ovogodišnji ciklus subotnjih glazbenih matineja Slike s izložbe u Galeriji Dulčić Masle Pulitika započinje u subotu, 23. rujna.

Riječ je o ciklusu glazbenih matineja koje se izvode subotom u podne u Galeriji Dulčić Masle Pulitika. Autorica projekta je pijanistica Ivana Jelača, ujedno i umjetnička voditeljica udruge Sve ostalo je glazba. U partnerstvu s Umjetničkom galerijom Dubrovnik ovaj je projekt pokrenut 2017. godine, a realizira se uz potporu Turističke zajednice Grada Dubrovnika. Mjesto posvećeno trojici istaknutih hrvatskih slikara 20. stoljeća postaje tako i mjesto muziciranja u središtu povijesne gradske jezgre.

Podnevne matineje su namijenjene inozemnoj i domaćoj publici s ciljem stvaranja novih razvojnih programa u kulturnoj i turističkoj ponudi Grada, a na tragu raskoši boja mediteranskog pejsaža i stvaralaštva trojice pripadnika ‘dubrovačkog kolorizma’, izvodi se program sastavljen većinom iz klavirskog opusa istaknutih hrvatskih skladatelja, koji je snažno obojen zvukom i ugođajem stalnog postava Galerije.

Podnevne subotnje matineje na rasporedu su 23. i 30. rujna te 07.,14., 21. i 28. listopada.

Pročitajte još

ULAZNICE SU U PRODAJI Osjetite duh blagdana uz Dubrovački božićni koncert

Dulist

‘KOLENDE U DUBROVAČKOM PRIMORJU’ Predavanje Ivice Kipre i Mata Katičića u Slanom

Dulist

U NEDJELJU Koncertna šetnja ‘Druga strana povijesti: Kamara od posjeda’

Dulist