Kultura

POČEO 11. ‘DUBROVNIK U POZNO LJETO’ Večer posvećena obljetnici rođenja Johannesa Brahmsa

pozno ljeto dso egel zhu 2

Dubrovački simfonijski orkestar je koncertom u atriju Kneževa dvora u subotu navečer otvorio 11. Međunarodni glazbeni festival Dubrovnik u pozno ljeto.

Koncertom je ravnao maestro Valentin Egel, jedan od najboljih mladih dirigenata u Europi, dok je kao solist nastupio violinski virtuoz Dan Zhu, čest gost Grada i Orkestra. Glazbenici su večer posvetili 190. obljetnici rođenja Johannesa Brahmsa, jednog od najvećih predstavnika romantizma. Za ovu prigodu izabrali su Prvu simfoniju, dok je publika violinista slušala u jedinom Brahmsovom violinskom koncertu – u D duru.

Oduševljena publika više je puta solista i dirigenta vraćala na poklon te ih je ispratila ovacijama, stoga možemo reći, navode iz DSO-a, kako je otvorenje festivala ispunilo očekivanja publike.

Pred nama je još osam koncerata u sklopu festivala koji će trajati sve do 14. rujna. Sljedeći koncert je u u utorak, 29. kolovoza, a nastupa Brass & Percussion Septet DSO-a i cellist Vid Veljak s programom Tango the night (od Dubrovnika do Buenos Airesa).

Foto: Vedran Levi

Pročitajte još

IZLOŽBA, FILM I DISKUSIJA U LAZARETIMA Stvaranje doma u migraciji

Dulist

[VIDEO/FOTO] LINĐO U KNEŽEVU DVORU ‘Etnofonija’ u povodu Svjetskog dana glazbe

Dulist

[FOTO] DIVNA UMJETNIČKA DJELA Završna izložba učenika Umjetničke škole Luke Sorkočevića

Dulist