Grad

Počelo uređenje vrtića u Solitudu za 58 mališana

Počelo uređenje vrtića u Solitudu za 58 mališana

Započeli su radovi adaptacije i uređenja novog vrtića u zgradi poslovnog prostora Gospodarskog centra u Solitudu. Planirani dovršetak svih radova i opremanja, sukladno propisanim pravilima i visokim predagoškim standardima, je u rujnu 2023., a sve s ciljem, javljaju iz Grada Dubrovnika, kako bi u što skorijem roku sva neupisana djeca dobila svoje mjesto u Dječjim vrtićima Dubrovnik.

Projekt obuhvaća uređenje dodatnih kapaciteta za smještaj pet skupina za 58 djece. U okviru ugovora o zakupu, osim samog prostora s namjenom dječjeg vrtića, od 690 metara kvadratnih, ugovoreno je i 12 parking mjesta te vanjski prostor površine 55 metara kvadratnih s namjenom uređenja dječjeg igrališta.

Inače, suglasnost za sklapanje ugovora o najmu Dječjim Vrtićima Dubrovnik s tvrtkom DB-KANTUN d.o.o. dalo je Gradsko vijeće.

Iz Grada Dubrovnika podsjećaju kako se kontinuirano radi na osiguranju dodatnih prostornih kapaciteta u dječjim vrtićima te bi za novu pedagošku godinu, osim navedenog, trebao biti spreman i vrtićki prostor u DOC-u, čime će se osigurati da se sva neupisana djeca s novom pedagoškom godinom upišu u Dječje vrtiće Dubrovnik.

Pročitajte još

UČINILI STE NAS PONOSNIMA Naši zlatni mladići kod gradonačelnika i župana

Dulist

LANI SMO PODBACILI!? Vlahušićevih pet ideja kako povećati zaradu od DuPass-a

Dulist.hr

‘KAD U VOJSKU POĐEŠ…’ Pitali smo naše sugrađane treba li vratiti vojni rok?

Marko Džamarija