Hrvatska

Počelo izdavanje viza za Ruse, najavljeni letovi iz Moskve za Dubrovnik

Hrvatska je ponovno pokrenula izdavanje turističkih viza za ruske državljane, a Veleposlanstvo Republike Hrvatske u Ruskoj Federaciji već je zaprimilo prve prijave. Da je na tržištu Rusije izražena potražnja za Hrvatskom kao turističkom destinacijom potvrđuju i najave Aeroflot Airlinesa, ruskog nacionalnog avioprijevoznika koji od početka lipnja do kraja rujna ove godine svakodnevnim letovima planira povezivati Moskvu s Pulom, Dubrovnikom i Splitom.

-Na tržištu Rusije izražena je potražnja za sigurnim ljetnim odmorom, a među traženim destinacijama posebice se ističe Hrvatska. U prilog budućim trendovima s ovog tržišta svakako ide ponovno izdavanje viza za ruske građane, kao i novi granični režimi prema kojima Rusi u Hrvatsku mogu ući s negativnim PCR ili antigenskim testom, potvrdom da su preboljeli korona virus, ali i što je najvažnije, potvrdom da su primili bilo koje cjepivo – izjavio je Rajko Ružička, direktor Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Rusiji, dodavši kako vesele najave novih aviolinija koje će povezivati ključne ruske i hrvatske destinacije.

Dodajmo kako Aeroflot Airlines trenutno jednom tjedno prometuje između Moskve i Zagreba, od svibnja će biti dostupan i drugi tjedni let, dok će usred ljetne sezone ova linija prometovati čak tri puta tjedno. U Među najavljenim letovima su i letovi aviokompanije S7 iz Moskve za Pulu i Dubrovnik te aviokompanije Nordwind za Zagreb. Navedeni letovi odnose se na razdoblje od kraja travnja do kraja listopada.

Dobra pozicija Hrvatske potvrđena je i tijekom sajma MITT koji je nedavno održan u Moskvi. Riječ je o prvom ruskom turističkom sajmu koji se u 2021. godini održao u klasičnom obliku. Tom je prilikom od strane ruskog turističkog sektora, ali i medija te posjetitelja sajma iskazan velik interes za Hrvatskom i hrvatskim destinacijama.

Naime, tijekom sajma održan je niz predavanja, konferencija i okruglih stolova, a na panel raspravi, koja se održala u organizaciji Rossturizma i Udruženja nacionalnih turističkih ureda (ANTOR), sudjelovao je i direktor Predstavništva HTZ-a Rajko Ružička, koji je tom prilikom predstavio promotivne aktivnosti i aktualne kampanje Hrvatske turističke zajednice te odradio niz sastanaka s organizatorima putovanja koji surađuju s hrvatskim destinacijama, kao što su TUI, Paks i Ruski Ekspres.

-Iako je ovogodišnji sajam bio manji u odnosu na prethodne godine, interes izlagača i posjetitelja bio je iznimno velik što potvrđuje i podatak o pet tisuća posjetitelja koji su sajam obišli samo u prvom danu održavanja i preko 1500 svjetskih tvrtki koje su se na sajmu predstavile – zaključio je Ružička.

Pročitajte još

Zainteresirani ste za subvencionirane stambene kredite? Požurite, prijave traju do 14. svibnja

Dulist

Uvodi se PDV na male pošiljke iz Kine

Dulist

ZBOG PELJEŠKOG MOSTA Europska komisija priprema zakon protiv kineskih tvrtki

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija