Kultura

‘POČELI SMO SKROMNO’ Društvo dubrovačkih pisaca predstavilo deseto izdanje Literata

'POČELI SMO SKROMNO' Društvo dubrovačkih pisaca predstavilo deseto izdanje Literata

Deseti po redu broj godišnjaka ‘Literat’, tj. Literat deseti, u kojem su ove godine sadržani radovi desetaka autora predstavio je predsjednik Društva dubrovačkih pisaca Boris Njavro u društvu dr.sc. Ivane Lovrić Jović te profesorica hrvatskog jezika Mariele Marković i Tajane Martić u Čitaonici Narodne knjižnice Grad u srijedu navečer.

Literat je izdavački projekt Dubrovačkog društva pisaca, a počeo je s vrlo skromnim ambicijama prenošenja dubrovačke riječi, ističe Njavro.
– Kad smo počeli nismo se nadali objaviti niti tri ili četiri broja, a sad smo već na desetom. U njemu predstavljamo jedan književni pregled događanja pisane riječi u Dubrovniku. Okupili smo oko 40 autora raznih književnih stilova, pjesama, poezije, proze, eseja. Davor Mojaš i ja smo u uredništvu od samog početka, srećom nam se vratila i Mariela, a hvala Bogu zadnje dvije godine s nama je i Ivana Lovrić Jović – rekao je.

Lovrić Jović je prilikom predstavljanja istaknula kako joj je sudjelovanje u uredništvu pružilo mogućnost da kroz taj rad stalno bude u Dubrovniku jer sama u njemu ne živi. Uz predstavljanje ovogodišnjeg Literata, u prostorima Narodne knjižnice našla se i izložba naslovnica autorice Nore Mojaš.

Pročitajte još

[FOTO] UNIŠTENJE U FLORI Prva samostalna izložba Josipe Vlašić u Dubrovniku

Dulist

KONCERTI U TAJNIM VRTOVIMA Kvartet Sorkočević ispred Kuće Bukovac

Dulist

ZAPOČELO DUBROVAČKO GLAZBENO PROLJEĆE Puna crkva Male Braće na prvom koncertu

Dulist