Grad

Počela je predizborna šutnja, u nedjelju biramo gradonačelnika i Gradsko vijeće

Počela je predizborna šutnja, u nedjelju biramo gradonačelnika i Gradsko vijeće

U subotu u ponoć počela je predizborna šutnja. Građani će birati između pet kandidata za gradonačelnika i deset lista za Gradsko vijeće.

Podsjetimo, pravovaljane potpise i/ili kandidacijske liste i kandidature predala je koalicija HDZ-HSS-HSP AS-HSLS-BUZ-HDS. Njihov kandidat za gradonačelnika je ujedno i nositelj liste HDZ-ov Mato Fraković, a kandidati za zamjenike također HDZ-ovi Sanja Putica i Blaž Pezo.
Svoju kandidaturu i listu predala je i koalicija HNS-SDP-HSU. Kandidat za gradonačelnika i nositelj liste im je bivši dubrovački gradonačelnik HNS-ov Andro Vlahušić, a kandidati za zamjenike su mu SDP-ova Tatjana Šimac Bonačić i nezavisni Željko Raguž.
Svoju listu za Gradsko vijeće predao je i Dubrovački demokratski sabor (DDS), a njihov kandidat za gradonačelnika i nositelj liste je Pero Vićan, dok su mu kandidati za zamjenike također članovi te stranke Doris Lepeš Matić i Lukša Matušić.
Za gradonačelnika, kao i za Gradsko vijeće natjecat će se i Živi zid. Njihov kandidat, ujedno i nositelj liste je predsjednik dubrovačke podružnice te stranke Hrvoje Kukuljica, dok su mu kandidatkinje za zamjenice Vesna Ribić i Dinka Lovrić.
Kandidacijsku listu kao i kandidaturu za gradonačelnika predala je i Kandidacijska lista grupe birača Mara Kristića, odnosno liste Zajedno za Grad. Kandidat za gradonačelnika je nositelj liste Maro Kristić, a kandidati za zamjenike Dolores Lujić te Đivo Dražić.
Od stranaka koje su predale kandidacijske liste za Gradsko vijeće, ali ne i kandidaturu za gradonačelnika tu je Hrast – pokret za uspješnu Hrvatsku, s nositeljem Dživo Brčićem, Hrvatska Konzervativna stranka s nositeljem Nikom Radićem, te OraH kojem je nositelj liste Tomaž Jurišić. Na dubrovačke izbore za Gradsko vijeće izlazi i KLGB Mara Marušića, kao i KLGB Boža Miletića.

Prema odluci Gradskog izbornog povjerenstva Grada Dubrovnika na izborima je određeno 49 biračkih mjesta. Birališta će biti otvorena od 7 do 19 sati, a u Dubrovniku je 38 487 registriranih birača.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist