Sport

Pobjedom nad Jugom Novi Beograd osigurao Final Four na domaćem terenu

Pobjedom nad Jugom Novi Beograd osigurao Final Four na domaćem terenu

Prvak Srbije, momčad Novog Beograda je pobjedom nad našim prvakom, Jug Adriatic osiguranjem, otklonio jednu od dvojbi koja je postojala prije turnira. Naime, završni turnir Premier lige odigrat će 25. i 26. ožujka u Beogradu. Baš kao i prošle sezone.

Sastav Novog Beograda je pobjedom nad Jugašima, kolo prije kraja ligaškog dijela natjecanja osigurao odnosno osvojio prvo mjesto, a time i stekao pravo na organizaciju završnog turnira, piše HVS.

Svaki put kada bi se Jug Adriatic osiguranje približio na gol zaostatka ili štoviše, kada bi i izjednačio, Novi Beograd bi samo pojačao ritam odnosno preko svojih zvijezda klase Mandić, Granados, Jakšić ponovo dolazio do 2-3 gola razlike.

Dubrovčani su prvu četvrtinu dobili 3:2, ali u drugoj je već uslijedio potpuni preokret. Niti jedan gol Gospara, tri gostiju i Novi Beograd je došao do vodstva (5:3) koje više nisu ispuštali. Bilo je izjednačenja, ali ne i prednosti za domaćina unatoč sjajnom izdanju ponovo raspoloženog kapetana Lorena Fatovića (4 gola), kao i vratara Tonija Popadića (13 obrana).

Nakon što su Kržić i Fatović u trećoj četvrtini uspjeli izjednačiti na 5:5, ljevak Dušan Mandić u dvije minute je opet odveo svoje suigrače u komotnije vodstvo (7:5). Sličan se scenarij ponovio u istoj četvrtini, samo koju minutu kasnije. Nakon Jugovog izjednačenja (8:8), Pijetlović, V. Rašović i Granados ‘rešetaju’ do golu Gospara. Jednostavno, to je teško, jako teško zaustaviti.

Pet i pol minuta prije kraja, novo buđenje nade nakon gola Fatovića iz peterca (10:11), ali svaku nadu ‘ubijaju’ S. Rašović i Vlachopoulos za konačnih 13:10, pobjedu aktualnog doprvaka Europe.

Izvor: hvs.hr

Foto: Zvonimir Pandža

Pročitajte još

[FOTO] PARSKI GO Održano 25. Europsko prvenstvo u Dubrovniku

Dulist

Iva Oberan, Petrunjela Pavić i Josip Bulić na Europskom prvenstvu u zagrebačkoj Areni

Dulist

Piturima gradonačelnik čestitao osvajanje duple krune

Dulist