Vaše vijesti

Pobjednica Stela iz Molunta

kuhar kutina

U natjecanju kuhara u Hrvatskom kuharskom kupu pobijedila najmlađa učesnica natjecanja Stela Metković iz Molunta, članica Udruge kuhara Dubrovačko – neretvanske županije.

Natjecanje u Hrvatskom kuharskom kupu započelo je tradicionalnim natjecanje „Zlatna dunja" što je sedmu godinu za redom održano u Hotelu Kutina. Devet najboljih hrvatskih kuhara natjecali su se, na zadanu temu, u pripremanju hladnog predjela od puretine i povrća, glavnog jela od svinjskog filea i gljiva i deserta od dunja , grožđa i sira.
U Kutini kuhari tradicionalno kao jednu od namirnica moraju koristiti dunju. To je voće simbol grada jer za dunju se u nekim dijelovima Hrvatske i Slovenije kaže kutina.

U Kutini se u prvom kolu, od 9 ekipa, prvi put natjecalo 6 mladih kuhara. Stjecanje novih znanja i razmjena iskustva najveća je vrijednost Kuharskog kupa, istaknuo je Miroslav Dolovčak, predsjednik Ocjenjivačke komisije:
„Smisao je natjecanja da kuhar proba napraviti nešto što još nije radio. Da uči sebe, druge i od drugih. Ovdje može napraviti drugačije, da vidi da li mu to uspijeva. Znači, da izgrađuje sam sebe, a i druži se s drugima i to je cilj Kuharskog kupa.“
Tako je najbolje glavno jelo pripremila najmlađa sudionica Zlatne dunje Stela Metković, kuharica Restorana Monika iz Konavala.
 

REZULTATI:
1. kolo Hrvatskog kuharskog kupa – Zlatna dunja 2011., Hotel Kutina
UKUPNI POREDAK
1. Rozalija Neralić – SC Restoran Cvjetno, Zagreb, 2. Snježana Blažičko – Hotel Termal, Daruvarske Toplice, 3. Marko Jovanović – Udruga kuhara Istarske županije
HLADNA PLATA:
1. Rozalija Neralić – SC Restoran Cvjetno, Zagreb, 2. Marko Jovanović – Udruga kuhara Istarske županije, 3. Snježana Blažičko – Hotel Termal, Daruvarske Toplice
GLAVNO JELO
1. STELA METKOVIĆ – Restoran Monika, Molunat, Konavle, 2. Marko Jovanović – Udruga kuhara Istarske županije, 3. Snježana Blažičko – Hotel Termal, Daruvarske Toplice
DESERT
1. Rozalija Neralić – SC Restoran Cvjetno, Zagreb, 2. Snježana Blažičko – Hotel Termal, Daruvarske Toplice, 3. Marko Jovanović – Udruga kuhara Istarske županije

Božo Lučić, Predsjednik Udruge kuhara DNŽ osobno čestita kolegici Steli!

Pročitajte još

[KOMENTAR] Franković: ‘Vrijeme je za zaokret u turizmu i da kažemo ‘dosta‘ povećanju brojki, Dubrovnik je tu primjer upravljanja‘

Dulist

SNIJEŽNIČARI NA MITSKOJ PLANINI ‘Nismo očekivali da će Ararat biti nešto izvan svega’

Dulist

Ane Mljećka: ‘Zemljište gdje je Hotel Odisej bi se trebalo vratiti stanovnicima Goveđara’

Dulist