Vaše vijesti

7. rođendan Slatkog života

7. rođendan Slatkog života

Udruga djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja „Slatki život“ u caffe baru Living room u subotu je obilježila sedam godina postojanja, a ujedno je to bio uvod u obilježavanje Dječjeg tjedna.

Ove godine za manju djecu tete Američke igraonice Panda su tematskim igrama (šuškalica, lov za gusarskim blagom i izrada životinja od balona), plesom i karaokama stvorile ugođaj pun smijeha, iznenađenja, nagrada i još mnogo, mnogo toga, a sve to je bio dobar tulum. Na jelovniku su bile grickalice, pizza, rođendanska torta (posebno pravljena za ovu prigodu sa 7 prskajućih rođendanskih svijeća) i sokovi. Roditelji su bili sretni i zadovoljni, jer poslije aktivnosti šećeri u krvi su bili u normali.

Proslava je trajala dobra tri sata. Djeca su se zajedno sa svojim roditeljima međusobno družila izmjenjujući iskustva u borbi protiv dijabetesa. Prenosila su se znanja o inzulinskoj pumpi, a koja će se ovih dana postaviti u terapiju prvom djetetu naše udruge. U usporedbi s višestrukim dnevnim injekcijama (čak i do 7 puta dnevno) terapija inzulinskom pumpom djeluje kao zdrava gušterača. Ovo je rezultat dvogodišnjeg pregovaranja sa Ministarstvom zdravstva, a ujedno i uspjeh udruge i Opće bolnice Dubrovnik. Za uspješno sudjelovanje na 7. sportskim igrama osoba sa šećernom bolešću u Šibeniku dodijeljene su zahvalnice. Ponosni smo na ovo proteklo razdoblje u kojem smo uspjeli nizom akcija ukazati na potrebe naše djece i poboljšati kvalitetu liječenja.

Dobrotvoran rad Udruge usmjeren je i na podršku i informiranje roditelja, a ukupno brojimo 114 članova. U Dubrovačko – neretvanskoj županiji postoji 50-tak djece koja boluju od šećerne bolesti, a primjetan je porast broja djece tijekom posljednjih godina. Ako se nastave postojeći trendovi, ova brojka će i dalje rasti.
Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli i omogućili provođenje ciljeva i uspješan rad u proteklom vremenu. Najavljujemo nastavak aktivnosti za Svjetski dan šećerne bolesti 14. studenog.

Željko Jaković, predsjednik Udruge

Pročitajte još

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist

MOST DUBROVNIK ‘Zbog čega se izlijeva kanalizacija i zagađuje Rijeku dubrovačku?’

Dulist