Vaše vijesti

7. rođendan Slatkog života

7. rođendan Slatkog života

Udruga djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja „Slatki život“ u caffe baru Living room u subotu je obilježila sedam godina postojanja, a ujedno je to bio uvod u obilježavanje Dječjeg tjedna.

Ove godine za manju djecu tete Američke igraonice Panda su tematskim igrama (šuškalica, lov za gusarskim blagom i izrada životinja od balona), plesom i karaokama stvorile ugođaj pun smijeha, iznenađenja, nagrada i još mnogo, mnogo toga, a sve to je bio dobar tulum. Na jelovniku su bile grickalice, pizza, rođendanska torta (posebno pravljena za ovu prigodu sa 7 prskajućih rođendanskih svijeća) i sokovi. Roditelji su bili sretni i zadovoljni, jer poslije aktivnosti šećeri u krvi su bili u normali.

Proslava je trajala dobra tri sata. Djeca su se zajedno sa svojim roditeljima međusobno družila izmjenjujući iskustva u borbi protiv dijabetesa. Prenosila su se znanja o inzulinskoj pumpi, a koja će se ovih dana postaviti u terapiju prvom djetetu naše udruge. U usporedbi s višestrukim dnevnim injekcijama (čak i do 7 puta dnevno) terapija inzulinskom pumpom djeluje kao zdrava gušterača. Ovo je rezultat dvogodišnjeg pregovaranja sa Ministarstvom zdravstva, a ujedno i uspjeh udruge i Opće bolnice Dubrovnik. Za uspješno sudjelovanje na 7. sportskim igrama osoba sa šećernom bolešću u Šibeniku dodijeljene su zahvalnice. Ponosni smo na ovo proteklo razdoblje u kojem smo uspjeli nizom akcija ukazati na potrebe naše djece i poboljšati kvalitetu liječenja.

Dobrotvoran rad Udruge usmjeren je i na podršku i informiranje roditelja, a ukupno brojimo 114 članova. U Dubrovačko – neretvanskoj županiji postoji 50-tak djece koja boluju od šećerne bolesti, a primjetan je porast broja djece tijekom posljednjih godina. Ako se nastave postojeći trendovi, ova brojka će i dalje rasti.
Zahvaljujemo svima koji su nam pomogli i omogućili provođenje ciljeva i uspješan rad u proteklom vremenu. Najavljujemo nastavak aktivnosti za Svjetski dan šećerne bolesti 14. studenog.

Željko Jaković, predsjednik Udruge

Pročitajte još

PROBLEMATIČNI ZNAKOVI KRAJ DOMA ZDRAVLJA ‘Mi se snalazimo, dok stranci rade opasne greške’

Dulist

NEMOGUĆA SITUACIJA Čitateljica: ‘S kolicima trebam izlaziti na cestu i izlagati opasnosti svoje dijete i sebe’

Dulist

U PORTU ‘Može li netko ovo iščupat? Potkopalo je kamen…’

Dulist