Politika

PO PREPORUCI DORH-a Franković povukao stavljanje izvan snage DPU-a Belvedere

Gradonačelnik Mato Franković odgodio je usvajanje izmjena i dopuna prostorno-planske dokumentacije kao i stavljanje izvan snage DPU-a Belvedere, po peporuci DORH-a.

-Predložene izmjene GUP-a podržavam, smatram ih dobrima i trebale bi nam u budućnosti dati jednu dodatnu vrijednost. Projekt Belvederea je prvi u Republici Hrvatskoj za kojega je napravljena HIA i za koju je UNESCO dao zeleno svjetlo. Obzirom da su postojali određeni problemi naslijeđeni iz prošlosti, a riječ je o knjiženju koje je pri kraju rješavanja, konzultirao sam se s DORH-om kako bi znao možemo li odmah ići u ovo ili ne. Preporuka je da odgodimo za iduću sjednicu – objasnio je Franković dodavši kako razumije i prosvjednike, one koji ne špodržavaju projekt i one koji ga podržavaju, ali njegovo je mišljenje da je projekt dodana vrijednost za Grad i da u budućnosti može donijeti samo plus, a ne minus.

 

Pročitajte još

Ivica Didić podnio ostavku, Anita Bonačić-Obradović na čelu dubrovačkog SDP-a

Dulist

ANDRO VLAHUŠIĆ Kako smo od najbogatijeg postali najzaduženiji hrvatski grad

Dulist

VLAHUŠIĆ OŠTRO Prije će deva kroz iglene uši, nego što će se napraviti Arena Lapad

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija