Sport

Po obranu zlata s pet Jugaša

Po obranu zlata s pet Jugaša

U sastav hrvatske vaterpolske reprezentacije, koja će od 16. do 29. siječnja u Eindhovenu braniti zlato iz Zagreba, među trinaest igrača izbornik Ratko Rudić uvrstio je pet Jugaša.

U Nizozemsku putuje močad koja je prošlo ljeto u Šangaju osvojila svjetsku broncu: Josip Pavić (Mladost), Damir Burić, Sandro Sukno (oba Pro Recco), Miho Bošković (Vasas), Nikša Dobud, Maro Joković, Paulo Obradović, Frano Karač i Andro Bušlje (svi Jug), Samir Barać, Ivan Buljubašić, Petar Muslim i Fran Paškvalin (svi Primorje) te pričuvni vratar Marko Bijač (Mornar).

Nakon pobjede u posljednjem pripremnom susretu s Mađarima (12:10), izbornik Rudić izabrao je trinaest igrača s jednom rezervom, budući da je vaterpolska organizacija LEN omogućila promjenu igrača u slučaju ozljede.

Na kraju pripremnog razdoblja otpali su vratar Selem iz Medveščaka, Šetka i Krapić iz Primorja te Pavo Marković iz dubrovačkog Juga.

Hrvatska je u skupini sa Španjolskom, Njemačkom, Srbijom, Crnom Gorom i Rumunjskom. Naši momci natjecanje otvaraju protiv Rumunja u ponedjeljak u 14:30 sati, a sve utakmice prenosit će HRT2.

Hrvatski vaterpolisti u Eindhoven stižu večeras.

Europsko vaterpolsko prvenstvo – skupina B

16. siječnja, 14.30 sati
HRVATSKA – Rumunjska

17. siječnja, 17.30 sati
HRVATSKA – Crna Gora

19. siječnja, 17.30 sati
HRVATSKA – Srbija

21. siječnja, 20.30 sati
HRVATSKA – Njemačka

23. siječnja, 13 sati
HRVATSKA – Španjolska

Pročitajte još

POBJEDA U GOSTIMA Square dobio Osijek, prošli u polufinale

Dulist

PRIDRUŽI SE DU MOTION TIMU Otvorene su prijave za volontiranje!

Dulist

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist