Sport

Poznati svi četvrtfinalisti

Poznati svi četvrtfinalisti

Četiri momčadi danas su u Gospinom polju pobjedama u utakmicama drugog kola repasaža osigurale prolazak u četvrtfinale Zimskog malonogometnog turnira "Sveti Vlaho" – Gavun, Basium, Lapad i Montovjerna.

Fast food Gavun prva je momčad koja je dobila kartu za četvrtfinale svladavši momčad Ombla/C. b. Laura s visokih 6:2. Hasanović je otvorio golijadu već u 1. minuti. Nakon toga zahvaljujući tri pogotka Denisa Kočića te dva Almira Fazlića, Fast food Gavun je prošao dalje. Dva pogotka za Omblu postigli su Mateo Čanić i Toni Bačić u posljednjim sekundama utakmice. Fast food Gavun će sutra u četvrtfinalu igrati protiv momčadi Zelena menestra, dok Ombla ovim porazom napušta natjecanje.

U drugoj utakmici između 'dva kafića' C. b. Basium i C. b. Festival pobjedu je odnjela momčad Caffe bar Basium rezultatom 4:1. Maslač je doveo Festival u vodstvo već u 2. minuti. Međutim, nakon toga C. b. Basium je pokušavao iz silnih napada doći do izjednačenja, no izvrsnim obranama Lukše Bobića rezultat je ostao nepromijenjen sve do posljednje minute prvog dijela. Dario Benić je preuzeo loptu na sredini terena, potom prešao svog čuvara te varkom izbacio zadnju liniju momčadi C. b. Festival te prizemnim udarcem pogodio donji kut za 1:1.

Mreže su mirovale sve do posljednje dvije minute susreta kada je Mario Benić na isti način postigao pogodak kao njegov stariji brat u prvom poluvremenu za 2:1. C. b. Festival je minutu i pol prije kraja susreta izvadio vratara te na taj način otvorio velike šanse za C. b. Basium. Dario Benić iskoristio je nepažnju u napadu C. b. Festival te pogodio prazna vrata za 3:1, a potom i 30 sekundi prije kraja za konačnih 4:1 i odlazak u četvrtfinale. 

Treći susret u kojem je postignuto dva pogotka prolaz u četvrtfinale osigurala je momčad Lapada. Prvi pogodak na susretu djelo je Rešetara u 9. minuti prvog dijela utakmice. Lapad je izjednačio pred sam odlazak na odmor preko Ivana Vodenca koji je sa pola metra nesmetano pogodio prazna vrata za izjednačenje.

Krajnje neizvjesna i tvrda utakmica završila je neodlučeno, a sedmog putnika u četvrtfinale odlučili su kazneni udarci. Više sreće kod izvođenja kaznenih udaraca imala je momčad Lapada tek nakon devete serije kada je Lujo Jurišić iz četvrtog pokušaja obranio udarac Matu Veziliću (9:8). 

U posljednjem susretu za osmog sudionika četvrtfinala sastali su se Montovjerna  i Konoba Koloseum. Montovjerna je došla u vodstvo sredinom prvog dijela preko Vlaha Čaglja, a tri minute poslje Mirsad Duraković pogodio je za 2:0. Vlaho Čagalj se ponovno upisao u strijelce u 11. minuti za 3:0 te postavio rezultat poluvremena. U nastavku Konoba Kloseum se preko Medara u 14. i Matane u 17. vratila u susret i došla na samo pogodak zaostatka (3:2). Tri minute prije kraja Dario Burmas je iz prekršaja sa otprilike 11 metara snažnim udarcem postigao pogodak za izjednačenje. Pogodak odluke minutu prije kraja susreta postigao je Božo Čagalj (Montovjerna) za konačnih 4:3.

Napomenimo, na turnir je ove godine prijavljeno 27 momčadi. Prema riječima voditelja turnira Iva Pavlića turnir je do sada protekao u vlo mirnom ozračju, bez incidenata što je do ove godine inače bilo nemoguće. Postignuto je preko 200 pogodaka te nastupilo oko tristotinjak igrača. 

Fast food Gavun – MNK Ombla/C. b. Laura 6:2 
Strijelci: 1:0 Hasanović 3', 1:1 Čanić 4', 2:1 Saulan 9', 3:1 Kočić 10', 4:1 Fazlić 12', 5:1 Fazlić 19', 5:2 Bačić 24', 6:2 Kočić 24' 

C. b. Festival – C. b. Basium 1:4
Strijelci: 1:0 Maslač 2', 1:1 D. Benić 12', 1:2 M. Benić 22', 1:3 D. Benić 23', 1:4 D. Benić 24'

Lapad – Basler osiguranje 9:8 (1:1*)
Strijelci: 0:1 Rešetar 9', 1:1 Vodenac 12'

Montovjerna – Konoba Koloseum 4:3
Strijelci: 1:0 V. Čagalj 6', 2:0 Duraković 9', 3:0 V. Čagalj 11', 3:1 Medar 14', 3:2 Matana 17', 3:3 Burmas 20', 4:3 B. Čagalj 23'

Raspored četvrtfinala

Nedjelja, 15. siječnja
15:45 sati HP Pizzeria La luna – Montovjerna
16:35 sati C. b. Puls – Lapad
17:25 sati Libertas inženjering – C. b. Basium
18:15 sati Zelena menestra – Fast food Gavun

Pročitajte još

VAŽNA UTAKMICA SQUAREA Pobjede li Osijek u polufinalu su!

Dulist

NAPETA UTAKMICA U BEOGRADU Jugaši pobijedili Crvenu Zvezdu

Dulist

45 OSVOJENIH MEDALJA Gradonačelnik primio Taekwondo klub Shark

Dulist