AktualnoUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

ULAGANJA U ZDRAVSTVENI NADSTANDARD Gradu dodijeljeno 400 tisuća kuna za obnovu Doma na Kalamoti
Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova EU Gradu Dubrov­niku odobrilo je sufinanciranje pro­jekta ‘Adaptacija i sanacija – energet­ska obnova zgrade Doma kulture na otoku Koločepu’ u iznosu od 400 tisuća kuna, u sklopu Programa razvoja otoka u 2021. godini. Projektom je predvi­đena adaptacija unutarnjeg prostora te radovi na vanjskoj ovojnici zgrade: toplinska izolacija vanjskih zidova gri­janog dijela, toplinska izolacija krovne konstrukcije, izvedba slojeva plivaju­ćeg poda i zamjena postojeće vanjske stolarije novom PVC stolarijom. Osim toga, ugradit će se dizalica topline zrak-voda, dok će se postojeća rasvjeta zamijeniti novom energetski učinko­vitijom. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1.381.481,88 kuna s PDV-om. Realizacijom ovog projekta stanovni­cima otoka osigurat će se polivalentan javno-društveni prostor za provedbu raznih društvenih aktivnosti s ciljem poboljšanja kvalitete života na otoku na kojemu ne postoje slični sadržaji za lokalno stanovništvo. Nastavak je to brojnih ulaganja u Elafite, kako bi se poboljšao i izjednačio položaj svih stanovnika Grada Dubrovnika.

U posljednje tri godine na Kalamoti su pokrenuti i realizirani brojni projekti, a samo za zdravstvo za koje Grad nije nadležan ova je gradska uprava ulo­žila 2,2 milijuna kuna.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
GRAD DUBROVNIK NASTAVLJA OSNAŽIVANJE ŽURNIH SLUŽBI HGSS-u dodijeljeno novo vozilo
Gradonačelnik Mato Franković predao je ključeve novog interven­tnog vozila pročelniku HGSS-Stanice Dubrovnik Mariju Begiću. Dodarak voznom parku terensko je vozilo marke Toyota Hilux s pogonom na sva četiri kotača i prilagođeno nepristupačnim terenima. Automobil ima ugrađeno dodatno vitlo te opremu za izlazak na intervencije, a vrijednost mu iznosti 234.700 kuna. Grad je iz proračunskih sredstava sufinancirao kupnju vozila u iznosu od 100 tisuća kuna, a novac osiguran u 2020. dio je kontinuiranih izdvajanja za neometano djelovanje gradskih HGSS-ovaca. Prepoznajući značaj HGSS-a unutar sustava zaštite i spašavanja Grada Dubrovnika, od 2017. gradska uprava osigurava stalno finan­ciranje ove žurne službe s ciljem nje­nog učinkovitog funkcioniranja i osna­živanja. U tom razdoblju za potrebe HGSS-a iz proračuna je izdvojeno 1.85 milijuna kuna, a u 2021. planiran je iznos od 500 tisuća kuna. Terensko je vozilo novi dodatak opremi, a osim za automobil, sredstva su utrošena za još jedno vozilo, održavanje vježbi i edu­kacija, osiguranja, održavanje voznog parka, objekta i infrastrukture te finan­ciranje tekućih troškova.

Za redovito funkcioniranje HGSS-a ključne su donacije, a u narednom razdoblju planirat će se sredstva za adekvatan objekt za sjedište dubrovačke stanice.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
KVALITETA ŽIVOTA Nastavlja se sanacija pločnika unutar povijesne jezgre Grada
S prvimdanomožujka započeli su radovi popravka oštećenog ploč­nika u Ulici svetog Domi­nika u povijesnoj grad­skoj jezgri. Protekom vremena, kamene ploče pucaju zbog opterećenja i dotrajalosti te dolazi do ulegnuća na pojedinim dijelovima što predstavlja moguću opasnost za pro­laznike i izgledom je neprimjereno zaštićenoj baštini. Predvi­đeno trajanje izvođenja radova je deset dana, zbog čega će se 2. do 10. ožujka ulica djelomično zatvarati za motorna vozila. Prolazak ulicom bit će omogućen pješacima i vozilima hit­nih službi, a karići će se preusmjeriti na ulazak u gradsku jezgru s Pila. Iz istog razloga Upravni odjel za promet u nave­denom razdoblju neće izdavati dozvole za prometovanje sta­rom gradskom jezgrom. Planirani troškovi sanacije iznose 80 tisuća kuna bez PDV-a, a radove provodi Upravni odjel za komunalne djelatnosti i mjesnu samoupravu, sukladno Ugo­voru o izvođenju radova održavanja pločnika u povijesnoj jez­gri s ugovornim izvođačem tvrtkom Građevinar Quelin d.d..

Svi radovi uređenja pločnika u gradskoj jezgri pro­vode se sukladno uputama i uz odobrenje Konzer­vatorskog odjela u Dubrovniku.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 3. ožujka 2021.

Pročitajte još

OD UTORKA Stižu nove cijene goriva!

Dulist

NAGRAĐENE DORIS KOSOVIĆ I MIA DIMŠIĆ Najbolja pjesma po izboru radijskih urednika

Dulist

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist