GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Za odvodnju u Ulici Andrije Hebranga ishođena građevinska dozvola

Grad Dubrovnik je za projekt gradnje kolektora oborinske odvodnje u Ulici Andrije Hebranga u Gružu dobio gra­đevinsku dozvolu. Sukladno dozvoli, planira se izgradnja oborinskog kolektora u ovoj ulici na potezu od Kunske ulice do postojećeg ispusta oborinskih voda u luci Gruž, u duljini od oko 650 metara. Ovim će se rado­vima riješiti dugogodišnji problem s oborinskom odvodnjom u ovom dijelu grada. U Ulici Andrije Hebranga, naime, ne postoji cjeloviti sustav odvod­nje oborinskih voda, koje za vrijeme obilnih kiša snažno opterećuju samu ulicu, njoj gravitirajuće površine, kao i nizvodno prometno čvorište ove ulice s ulicom Obala Ivana Pavla II. Izgrad­njom oborinskog kolektora omogu­ćit će se prikupljanje oborinskih voda predmetnog područja te njihova dispo­zicija u more preko postojećeg ispusta oborinskih voda u luci Gruž. Sustavom kišnih rešetki oborinske vode priku­pljat će se s pješačko-kolnih povr­šina i uvoditi u oborinski kolektor te u konačnici disponirati u more preko ispusta u luci. Početak radova u Ulici Andrije Hebranga očekuje se na jesen ove godine.

Grad Dubrovnik nastavlja rješa­vati probleme oborinske odvod­nje na gradskom području.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Uređenje ordinacije i stana za liječnicu na Kalamoti

Iako primarna zdravstvena skrb nije u nadležnosti Grada, Grad Dubrovnik razvija mnoge nadstan­darde u zdravstvu te sustavno kon­tinuiranim donacijama pomaže rad zdravstvenih ustanova na svom području, a među njima i Doma zdrav­lja Dubrovnik. Posljednjom je tako donacijom za potrebe Doma zdravlja Dubrovnik osigurano 100.000 kuna, a koja je prema sporazumu ova zdrav­stvena ustanova dužna iskoristiti namjenski za adaptaciju, oprema­nje stana i ordinacije za liječnika na otoku Koločepu. Naime, Dom zdravlja je nedavno objavio da na Koločepu od sredine siječnja živi i radi nova dokto­rica koja je na otok stigla iz Vukovara. Dolaskom nove liječnice i predmet­nim ulaganjem povećat će se razina primarne zdravstvene zaštite na Elafi­tima. Samo za financiranje Turističke ambulante na otoku Koločepu iz grad­skog proračuna od 2017. godine ispla­ćeno je 1,2 milijuna kuna, a navedeni iznos odnosi se na troškove plaća te troškove prijevoza liječničkog tima na radu u ordinaciji i izvan nje.

Grad Dubrovnik i Dom zdrav­lja Dubrovnik imaju za cilj dodatno poboljšati uvjete rada medicinskog osoblja te osigu­rati kvalitetnu zdravstvenu uslugu svih građana.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Saniran oštećeni most u Zvijezdićevoj ulici

Grad Dubrov­nik je putem Zavoda za obnovu Dubrovnika privre­meno rekonstrirao most u Zvijezdiće­voj ulici kod kuć­nog broja 5. Most je bio znatno kon­strukcijski ošte­ćen te ga je bilo potrebno hitno sanirati. Jedna od tri čelične grede koje čine nosivu konstrukciju mosta od korozije se potpuno odvojila od ostatka konstrukcije, dok su druge grede bile degradirane korozijom u potpunosti. Prije­tilo mu je urušavanje te je uslijed takvog stanja bila ugrožena sigurnost stanara i prolaznika. Zavod za obnovu Dubrovnika je nakon stučnog pregleda, interventno osigurao most od urušavanja odnosno izveo podupiranje mosta. Nakon izrade Glavnog i izvedbenog projekta u skladu s posebnim uvjetima koje je utvrdio Konzervatorski odjel, uslijedilo je izvođenje radova rekonstrukcije.

Za realizaciju ovog projekta odnosno sanacije ošte­ćenog mosta iz gradskog je proračuna izdvojeno 60 tisuća kuna.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 27. siječnja 2021.

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

[PODCAST S BARBAROM] Goran Milić: Slijedi What’s up Japan, a što mu je ‘tiha patnja’?

Barbara Đurasović