GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Uskoro Park ‘n’ Ride parkiralište za 624 vozila na Pobrežju

Gradska uprava nastavlja s razvojem infrastrukturnih projekata s ciljem rasterećenja gradskog središta opterećenog prometnim zagušenjima. Jedna od ključnih investicija, kao dio integriranog razvojnog programa Dubrovnik 2030 i projekta Poštujmo Grad, je Park ‘n’ Ride sustav na području pobrežja. Park ‘n’ Ride sustav uključuje uređenje javnog parkirališta za osobna i taksi vozila te autobuse s prometnim priključkom na bivšu županijsku cestu i javnim prijevozom do užeg središta grada. Završena je izrada glavnog projekta kojim je predviđeno ukupno 624 parkirališnih mjesta, kao i dva terminala za ukrcaj i iskrcaj putnika iz autobusa. Osim uređenja kolnih površina, uredit će se i pješačke i zelene površine, a detaljno osmišljen projekt obuhvaća i funkcionalno rješenje odvodnjavanja i pročišćavanja oborinskih voda. Također, kako bi se omogućila maksimalna iskorištenost prostora, parking će se graditi kaskadno i to izvedbom armiranobetonskih potpornih zidova. Projektom je izrađeno i tehničko rješenje javne rasvjete prilagođeno prostoru u sigurnosnom i vizualnom smislu.

Uređenje Park ‘n’ Ride sustava naslanja se na radove na izgradnji ceste od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja, odnosno do ceste za Osojnik.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Uručeno dostavno vozilo Dječjim vrtićima Dubrovnik

Gradonačelnik Mato Franković uručio je ravnateljici Dječjih vrtića Dubrovnik Boji Milan Mustać ključeve dostavnog vozila vrijednog 136.598,79 kuna. Uručeno dostavno vozilo nabavljeno je za potreba dubrovačkih dječjih vrtića, a financirano je sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz EU projekt ‘Grad ZA djecu’. ‘Više puta smo isticali važnost korištenje EU fondova, a ova gradska uprava do sada je osigurala financiranje preko 200 milijuna kuna bespovratnih sredstava, s tim da do kraja mandata možemo dosegnuti milijardu kuna iz europskih fondova’, rekao je gradonačelnik Franković poručivši kako se posebno u vremenima ekonomske krize projekti Grada Dubrovnika mogu i moraju izvoditi financiranjem putem dostupnih fondova Europske unije, a sve s ciljem podizanja kvalitete života svih skupina naših sugrađana.

Projekt ‘Grad ZA djecu’ usmjeren je na poboljšanje usluga i uvjeta za djecu u sustavu ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja na području Dubrovnika.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Nabavljeno specijalizirano plovilo za spašavanje na moru

Donacijom Grada Dubrovnika nabavljeno je specijalizirano plovilo za traganje i spašavanje na moru RescueRunner. Specijalizirano plovilo nabavljeno je prvenstveno za potrebe Gradskog društva Crvenog Križa Dubrovnik. Nabavka skutera RescueRunner predstavlja vrijednu akviziciju u započetom procesu osuvremenjivanja žurnih službi i dodatnom podizanju razine spremnosti za intervencije na moru, a ključna je za pilot projekt ustrojavanja službe za spašavanje na moru koju razvija upravno Dubrovački Crveni Križ. Podsjetimo, Grad Dubrovnik svoje je sudjelovanje u ovom projektu potvrdio još na sastanku s predstavnicima Gradskog društva Crvenog Križa Dubrovnik održanom u studenom prošle godine.

Nabavljeno plovilo prozvođača renomirane švedske tvrtke Safe At Sea vrijedno je 400 tisuća kuna i financirano je iz proračuna Grada Dubrovnika.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 28. listopada 2020.

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Darko Tipurić: Hrvatska ne sluša ekonomiste i nema strategiju! Što nakon 2027. kad ostanemo bez bespovratnih sredstava iz EU?

Barbara Đurasović

[FOTO] KORAK DO FINALA Jugaši pobijedili u polufinalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist