Grad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

REKONSTRUKCIJA ZGRADE BAZENA Gradonačelnik obišao gradilište bivšeg hotela Stadion

Rekonstrukcija nekadašnjeghotela Stadion započeta je u rujnu prošle godine, a u sklopu ove 18.3 mili­juna kuna vrijedne investicije preure­đeno je prizemlje zgrade za potrebe ureda sportskih udruga i klubova te JU Sportski objekti Dubrovnik. Ure­đuje se i prostor za Muzej vaterpola, ispod kojeg će se cijelom površinom smjestiti nova teretana. Na preostalom dijelu obuhvata postavljena je čitava komunalna infrastruktura, a predstoji izrada fasade i otvora te uređenje oko­liša i okolnog prostora.
Gradilište je u petak obišao gradona­čelnik Mato Franković sa suradnicima, u pratnji ravnatelja JU Sportski objekti Dubrovnik Lukše Klaića i predstavnika izvođača radova Texo Molior d.o.o. Prilikom obilaska, rekao je kako je u postojećim uvjetima dogovoreno odvi­janje radova smanjenim intenzitetom kako bi opterećenja na gradski prora­čun bila manja. Usprkos tome, gradonačelnik je izra­zio zadovoljstvo napretkom radova, a investicija bi trebala biti završena u travnju iduće godine. Rekonstrukci­jom zgrade bazena prostori budućeg hostela dovest će se u visoki roh-bau dok će se prostori koje koristi Grad Dubrovnik urediti u potpunosti.

blank

KOMUNALNA INFRASTRUKTURA Orašcu vodoopskrba i odvodnja vrijedna 30 milijuna kuna

U Orašacu napreduju radovi Vodo­voda Dubrovnika d.o.o. na izgradnji sustava vodoop­skrbe i odvodnje. Investicija ukupno vrijedna 28 mili­juna kuna počela se izvoditi u lipnju. Radi se o izgradnji ukupno 4,5 kilome­tara novog vodoopskrbnog cjevovoda te preko 10 kilometara cjevovoda odvodnje, a u okviru projekta izgradit će se i nova kanalizacijska crpna stanica Orašac. Dovršetkom vrijedne investicije omogućit će se priključenje 90 kućanstava na sustav odvodnje otpadnih voda. Uz izgradnju sustava Ora­šac istovremeno se provode zahvati na području Mokošice, Štikovice i Zatona te Lopuda. Sva navedena ulaganja imaju za cilj poveća kvalitetu života stanovnika ovih područja, omogućiti ravnomjerni razvoj naselja u sklopu administra­tivnog područja Grada Dubrovnika te stvoriti preduvjete za gospodarski razvoj.

Ugovorni rok izvođenja svih radova iznosi 31 mje­sec, a Vodovod izvodi projekt u suradnji s Hrvat­skim cestama i Hrvatskim vodama.

blank

PILOT PROJEKT GRADA OŠ Montovjerna – prva škola koja uvodi topli obrok za sve učenike

Grad Dubrov­nik je od Hrvat­skog zavoda za javno zdravstvo Dubro­vačko-neretvanske županije naručio izradu novih jelov­nika za topli obrok učenicima od 1. do 8. razreda. Pilot pro­jekt započet će s OŠMontovjerna, koja će realizacijom projekta postati prva škola na širem području koja pruža ručak za sve razrede osnovne škole. Jelovnik je u potpunosti usklađen sa smjerni­cama Ministarstva zdravstva za djecu osnovnoškolske dobi te sadržava sve potrebne namirnice i nutrijente za zdravi razvoj i rast. Također, zbog propisanog korištenja svježeg sezon­skog voća i povrća sadržava dva razli­čita jelovnika, za jesen-zimu te za pro­ljeće-ljeto. Kroz razdoblje od nekoliko godina, cilj gradske uprave je osigurati ručak u školi za sve osnovnoškolce, uz sufinanciranje obroka od strane rodi­telja. Jedna je to od zakonskih obveza osnivača ustanove, no osim zakonske regulative motivacija za daljnji razvoj projekta su i rastući zdravstveni pro­blemi među dječjom populacijom zbog konzumacije brze hrane.

Sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju, škole su dužne osigurati topli obrok za sve uče­nike od 1. do 8. razreda, no inte­res roditelja za ovakvom uslu­gom je proteklih godina ispod očekivane razine.

blank

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 14. listopada

Pročitajte još

LUKŠA MATUŠIĆ Namjera je bila uništiti radove, sigurno to nije napravi netko iz Gruža i Lapada

Dulist

PREKO NOĆI IZGAZILI SALIVENI BETON Franković: Divljaštvo pojedinaca nas neće obeshrabriti

Dulist

Franković: ‘Sudbina i budućnost hrvatskog naroda značajno su određeni 5. kolovoza 1995.’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija