GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

REKONSTRUKCIJA ZGRADE BAZENA Gradonačelnik obišao gradilište bivšeg hotela Stadion

Rekonstrukcija nekadašnjeghotela Stadion započeta je u rujnu prošle godine, a u sklopu ove 18.3 mili­juna kuna vrijedne investicije preure­đeno je prizemlje zgrade za potrebe ureda sportskih udruga i klubova te JU Sportski objekti Dubrovnik. Ure­đuje se i prostor za Muzej vaterpola, ispod kojeg će se cijelom površinom smjestiti nova teretana. Na preostalom dijelu obuhvata postavljena je čitava komunalna infrastruktura, a predstoji izrada fasade i otvora te uređenje oko­liša i okolnog prostora.
Gradilište je u petak obišao gradona­čelnik Mato Franković sa suradnicima, u pratnji ravnatelja JU Sportski objekti Dubrovnik Lukše Klaića i predstavnika izvođača radova Texo Molior d.o.o. Prilikom obilaska, rekao je kako je u postojećim uvjetima dogovoreno odvi­janje radova smanjenim intenzitetom kako bi opterećenja na gradski prora­čun bila manja. Usprkos tome, gradonačelnik je izra­zio zadovoljstvo napretkom radova, a investicija bi trebala biti završena u travnju iduće godine. Rekonstrukci­jom zgrade bazena prostori budućeg hostela dovest će se u visoki roh-bau dok će se prostori koje koristi Grad Dubrovnik urediti u potpunosti.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

KOMUNALNA INFRASTRUKTURA Orašcu vodoopskrba i odvodnja vrijedna 30 milijuna kuna

U Orašacu napreduju radovi Vodo­voda Dubrovnika d.o.o. na izgradnji sustava vodoop­skrbe i odvodnje. Investicija ukupno vrijedna 28 mili­juna kuna počela se izvoditi u lipnju. Radi se o izgradnji ukupno 4,5 kilome­tara novog vodoopskrbnog cjevovoda te preko 10 kilometara cjevovoda odvodnje, a u okviru projekta izgradit će se i nova kanalizacijska crpna stanica Orašac. Dovršetkom vrijedne investicije omogućit će se priključenje 90 kućanstava na sustav odvodnje otpadnih voda. Uz izgradnju sustava Ora­šac istovremeno se provode zahvati na području Mokošice, Štikovice i Zatona te Lopuda. Sva navedena ulaganja imaju za cilj poveća kvalitetu života stanovnika ovih područja, omogućiti ravnomjerni razvoj naselja u sklopu administra­tivnog područja Grada Dubrovnika te stvoriti preduvjete za gospodarski razvoj.

Ugovorni rok izvođenja svih radova iznosi 31 mje­sec, a Vodovod izvodi projekt u suradnji s Hrvat­skim cestama i Hrvatskim vodama.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PILOT PROJEKT GRADA OŠ Montovjerna – prva škola koja uvodi topli obrok za sve učenike

Grad Dubrov­nik je od Hrvat­skog zavoda za javno zdravstvo Dubro­vačko-neretvanske županije naručio izradu novih jelov­nika za topli obrok učenicima od 1. do 8. razreda. Pilot pro­jekt započet će s OŠMontovjerna, koja će realizacijom projekta postati prva škola na širem području koja pruža ručak za sve razrede osnovne škole. Jelovnik je u potpunosti usklađen sa smjerni­cama Ministarstva zdravstva za djecu osnovnoškolske dobi te sadržava sve potrebne namirnice i nutrijente za zdravi razvoj i rast. Također, zbog propisanog korištenja svježeg sezon­skog voća i povrća sadržava dva razli­čita jelovnika, za jesen-zimu te za pro­ljeće-ljeto. Kroz razdoblje od nekoliko godina, cilj gradske uprave je osigurati ručak u školi za sve osnovnoškolce, uz sufinanciranje obroka od strane rodi­telja. Jedna je to od zakonskih obveza osnivača ustanove, no osim zakonske regulative motivacija za daljnji razvoj projekta su i rastući zdravstveni pro­blemi među dječjom populacijom zbog konzumacije brze hrane.

Sukladno Zakonu o odgoju i obrazovanju, škole su dužne osigurati topli obrok za sve uče­nike od 1. do 8. razreda, no inte­res roditelja za ovakvom uslu­gom je proteklih godina ispod očekivane razine.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 14. listopada

Pročitajte još

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VERONIKA KARAČ Dubrovnik će uvijek biti dio mene

Nora Di Leo

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist