GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Razvoj infrastrukture širokopojasnog interneta

Ministrica regionalnog razvoja i fondova Europske unije Nataša Tramišak uručila je članovima Uprave Hrvatskog Telekoma 13 ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava u okviru poziva ‘Izgradnja mreže sljedeće generacije (NGN)/pristupnih mreža sljedeće generacije (NGA) u NGA bijelim područjima’ ukupne vrijednosti 820,5 milijuna kuna, od čega je 323,2 milijuna kuna bespovratnih sredstava. Jedan od ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava odnosi se i na Dubrovačko – neretvansku županiju odnosno na Grad Dubrovnik, koji je nositelj projekta uz partnerstvo s Općinama Župa Dubrovačka, Konavle i Dubrovačko primorje. Realizacijom ovog projekta koji se financira iz Europskih strukturnih i investicijskih fondova omogućit će se izgradnja NGA optičke mreže te brzi i ultra-brzi širokopojasni pristup mrežnoj infrastrukturi što će značiti brzine pristupa internetu od 100 Mbit/s za 12.196 kućanstava na području Grada Dubrovnika i Općine Župa Dubrovačka, Konavle i Dubrovačko primorje i to najkasnije do 2023. godine.

Ukupna vrijednost projekta je 93 milijuna kuna, od čega partner HT Telekom d.d. financira prihvatljive investicijske troškove sa 57 milijuna kuna, dok se ostali iznos od 36 milijuna kuna financira iz bespovratnih sredstava Europskog fonda za regionalni razvoj.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Šetnica Nika i Meda Pucića osvijetljena s gotovo 150 rasvjetnih tijela

Na proširenoj Šetnici Nika i Meda Pucića završeni su radovi postavljanja javne i ambijentalne rasvjete te je ista puštena u rad. U smjeru od Šetališta kralja Zvonimira prema hotelu More, na prvom dijelu obuhvata, postavljeno je 17 stupova javne rasvjete visine četiti metra, dok je na ostatku šetnice u kameni zidić sa sjeverne strane ugrađeno 108 ugradbenih tijela ambijentalne rasvjete. Duž šetnice raspoređeno je i 16 ambijentalnih reflektora. Kako bi jedna od omiljenih gradskih šetnica poprimila završni izgled preostalo je tek na određenim, manjim, dijelovima postaviti zaštitnu ogradu te ugraditi poklopce na otvore, a koji će se uskladiti s izgledom šetnice.

Šetnica Nika i Meda Pucića je na najužem dijelu proširena te je sada širine 2,40 metara uz dodatnih 20 centimetara za smještaj ograde.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Gradonačelnik Mato Franković uručio ključeve novog vozila za Caritas

Ključeve novog kombi gradonačelnik Franković uručio je ravnateljici Caritasa Dubrovačke biskupije Sanji Šanje. Riječ je o donaciji Grada Dubrovnika vrijednoj 217.000 kuna. ‘Ovu donaciju, kojom Grad Dubrovnik donira jedno vozilo Caritasu za potrebe njihovog redovnog rada, smo dogovorili puno ranije i sa zadovoljstvom mogu reći da smo je priveli kraju. Nadam se da će dugo godina služiti Caritasu, za kojeg vjerujem da će nastaviti i ubuduće pomagati svima onima koji su u potrebi, kako su to radili i do sada’ kazao je gradonačelnik Mato Franković, istaknuvši kako je suradnja Grada i Caritasa jako dobra, što se posebno bitnim pokazalo u krizi, za vrijeme ‘lock downa’

Novo vozilo poslužit će Caritasu za potrebe svakodnevnog rada te će istodobno koristiti i svim njihovim korisnicima.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 7. listopada

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Darko Tipurić: Hrvatska ne sluša ekonomiste i nema strategiju! Što nakon 2027. kad ostanemo bez bespovratnih sredstava iz EU?

Barbara Đurasović

[FOTO] KORAK DO FINALA Jugaši pobijedili u polufinalu Prvenstva Hrvatske!

Dulist