Grad

KORONA USPORILA INTENZITET Radovi na bivšem hotelu Stadion gotovi do travnja 2021.

KORONA USPORILA INTENZITET Radovi na bivšem hotelu Stadion gotovi do travnja 2021.

Rekonstrukcija ex-hotela Stadion započeta je u rujnu prošle godine, a gradilište zgrade gradskog bazena u petak su u pratnji ravnatelja Javne ustanove Sportski objekti Dubrovnik Lukše Klaića i predstavaka izvođača radova, tvrtke Texo Molior d.o.o., obišli gradonačelnik Mato Franković i pročelnik nadležnog Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Srđan Todorovski sa suradnicima.
U sklopu ove 18.3 milijuna kuna vrijedne investicije preuređene su i opremljene sve istočne prostorije u prizemlju zgrade za potrebe ureda sportskih udruga i klubova te Javne ustanove. U dijelu objekta koji su prethodno koristile udruge i klubovi uređuje se prostor za Muzej vaterpola, ispod kojeg će se cijelom površinom smjestiti nova teretana.
Na preostalom dijelu obuhvata postavljena je čitava komunalna infrastruktura, a predstoji izrada fasade i otvora te uređenje okoliša i okolnog prostora.
Gradonačelnik Franković kazao je prilikom obilaska kako je u postojećim uvjetima s izvođačem radova dogovoreno odvijanje radova donekle smanjenim intenzitetom, a kako bi opterećenja na proračun Grada Dubrovnika bila manja. No, bez obzira na to gradonačelnik je izrazio zadovoljstvo napretkom radova istaknuvši kako unatoč korona krizi Grad uspješno nastavlja započeti ciklus ulaganja u desetljećima zapostavljanu sportsku infrastrukturu. Investicija bi sukladno novoj dinamici izvođenja trebala biti završena u travnju iduće godine.
Rekonstrukcijom zgrade bazena, podsjećaju iz Grada Dubrovnika, prostori budućeg hostela dovest će se u visoki roh-bau dok će se prostori koje koristi Grad Dubrovnik, odnosno Javna ustanova Sportski objekti Dubrovnik, dovesti do potpune gotovosti. Uredit će se i okolni vanjski prostor.
Navedena rekonstrukcija posebna je i po tome što Dubrovnik dobiva i prvi muzej vaterpola, koji će objediniti i sve sportske uspjehe našeg najtrofejnijeg kluba.

 

Pročitajte još

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist

‘Neboderko’ od ponedjeljka s deset dodatnih polazaka!

Dulist