GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Građanima dostupan preglednik građevinskih dozvola

Grad Dubrovnik na svojim je mrežnim stranicama otvorio za građane preglednik ‘Dokumenti prostornog uređenja i gradnje’, gdje je moguće pregledavati i pretraživati, po zadanim kriterijima, lokacijske i građevinske dozvole. Prostorno se u gradskom GIS-u prikazuju svi izdani dokumenti prostornog uređenja i gradnje, a aplikacija je prošlog tjedna predstavljena javnosti. Uz pomoć ove aplikacije će se jednostavnije, kvalitetnije i brže moći doći do traženih podataka vezano za izdavanje građevinskih dozvola. ‘Građani doma iz fotelje mogu klikom miša vidjeti sve građevinske dozvole koje su izdate i pronaći sve ostale informacije o toj dozvoli, poput investitora ili datuma izdavanja. Na ovaj je način učinjen još jedan u nizu koraka kojima se Grad Dubrovnik otvara za svoje građane i to je ono što Grad želi’, rekao je prilikom predstavljanja novog alata za javnost pročelnik Upravnog odjela za izdavanje i provedbu dokumenata prostornog uređenja i gradnje Zdenko Medović.

Plan je vizualizirati i donesena Rješenja o izvedenom stanju kojih je preko 6000.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Gradonačelnik Franković kod ministra Božinovića zbog izmjena Zakona o sigurnosti prometa na cestama

Gradonačelnik Mato Franković proteklog je petka u Zagrebu održao radni sastanak s ministrom unutarnjih poslova RHDavorom Božinovićem na temu izmjena Zakona o sigurnosti prometa na cestama, s ciljem usklađivanja njegovih odredbi s UNESCO-vim smjernicama za zaštićenu spomeničku baštinu. Naime, kako bi se smanjio štetan utjecaj motoriziranog prometa na zaštićenim kulturno-povijesnim cjelinama, neophodno je putem izmjena Zakona omogućiti jedinicama lokalne samouprave regulaciju i upravljanje zonom prometa u zaštićenoj kulturno-povijesnoj cjelini. Tako bi se na optimalan način uredio promet kroz kontakt zone u cilju njihove zaštite te osiguranja održive mobilnosti u takvim cjelinama. Gradonačelnik Franković prezentirao je navedeni prijedlog izmjena Zakona ministru Božinoviću koji je načelno i podržao takav prijedlog, no potrebno je da navedeno prođe sve prethodne procedure do usvajanja u Hrvatskom saboru. Ministarstvo unutarnjih poslova uputilo je Obrazac prethodne procjene prijedloga Zakona o izmjenama i dopunama u javnu raspravu. Potom će se oformiti radna skupina za izradu nacrta prijedloga Zakona, a koja će razmotriti i prijedlog izmjena upućen od strane Grada Dubrovnika.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Završeni radovi na parkiralištu pored OŠ Montovjerna

Izgradnja šest novih parkirališnih mjesta na dijelu Ulice Marka Marojice, uz Osnovnu školu Montovjerna, privedena je kraju i parkiralište je u funkciji. Putem Upravnog odjela za promet, Grad Dubrovnik na ovaj je način omogućio roditeljima koji dovode i odvoze djecu u OŠMontovjerna ukrcaj i iskrcaj djece u neposrednoj blizini škole, uz osiguran pješački pravac do same zgrade. Stoga je i zaustavljanje na ovom parkiralištu ograničeno na 10 minuta. Ovim je rješenjem ujedno smanjeno i prometno opterećenje u Ulici dr. Vladka Mačeka u vrijeme odvoženja i dovoženja djece u školu, koje je često znalo prouzrokovati zastoje u prometu. Uz parkirališna mjesta uređen je i nogostupa za pješake, a ukupna vrijednost ovih radova je oko 184 tisuće kuna bez PDV-a, a izvođač tvrtka Tehnogradnja.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 30. rujna 2020.

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist