GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Završeno dvije trećine radova na cesti Most dr. Franja Tuđmana – Pobrežje

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Radovi na gradilištu nove prometnice od Mosta dr. Franja Tuđmana do Pobrežja odvijaju se i dalje sukladno ugovorenoj i utvrđenoj dinamici. Zbog značaja ovog vrijednog kapitalnog projekta i prethodno osiguranih financijskih sredstava, gradnja se tijekom krize uzrokovane koronavirusom nije prekidala. Do sada su na novoj prometnici izgrađeni potporni zidovi, a u tijeku je izrada i propusta za oborinsku odvodnju ceste. U narednom se periodu započinje s uređenjem posteljice i tamponiranje. Dovršeni su temelji i temeljni razvod javne rasvjete, nakon čega je uslijedio postavljanje visokonaponskog kabela. Time je dovršeno oko dvije trećine projekta izgradnje. Podsjetimo, ova cestovna investicija vrijedna je nešto više od 32 milijuna kuna, a glavni cilj jest omogućiti preduvjete za stvaranje nove stambene zone na Pobrežju te izgradnju dvotračne ceste do Gornjih sela.

Povezivanje Grada alternativnim koridorom prema Gornjim selima uključuje gospodarski razvoj tog područja, gdje je planirano i uređenje Park ‘n’ Ride parkirališta, prvog takvog u Dubrovniku.

 

Izvode se sustavi vodoopskrbe i odvodnje na području Mokošice i Štikovice

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Napreduje radovi Vodovoda Dubrovnik na izgradnji sustava vodoopskrbe i odvodnje u Mokošici, Štikovici i Zatonu Malom. Od mjeseca svibnja do sada su na dijelu gradilišta u Mokošici izvedeni radovi u dužini od 900 metara, što predstavlja otprilike trećinu ukupnog zahvata na tom području. Ukupno je postavljeno oko 1,8 kilometara cjevovoda. Samo na području Mokošice izgradit će se oko 3,5 kilometara novih cjevovoda odvodnje i 2,5 kilometa cjevovoda vodoopskrbe. Istovremeno je u Štikovici izvedeno 480 metara cjevovoda vodoopskrbe, i to na području od tamošnje vodospreme do ulaza u naselje, što predstavlja četvrtinu ukupne predviđene dužine. Radovi se izvode fazno, a u okviru 44 milijuna kuna vrijedne investicije izgradit će se sustavi vodoopskrbe u Štikovici, Malom Zatonu te Mokošici. Ukupno će biti izgrađeno više od 6 kilometara cjevovoda vodopskrbe, uz preko 100 kućnih priključaka. Što se tiče mrežne odvodnje bit će izgrađeni sustavi odvodnje u Mokošici, Štikovici i Malom Zatonu u ukupnoj dužini od preko 7 kilometara uz gradnju preko 150 kućnih priključaka. Rok za dovršetak svih radova je 30 mjeseci.

Veći dio investicije, oko 75% iste, Vodovod je prijavio na 881.208.682,00 vrijedan EU projekt Aglomeracija Dubrovnik, za koji je u srpnju ishodovano odobrenje u nacionalnoj proceduri od strane Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova.

 

Objavljena javna nabava za izvođenje radova uređenja parkinga Gradac

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Sanitat Dubrovnik d.o.o kreće u realizaciju projekta hortikulturne revitalizacije i ozelenjivanja te uređenja parking platoa pored parka Gradac. Za izvođenje radova uređenja raspisana je javna nabava procijenjene vrijednosti 2,5 milijuna kuna bez PDV-a. Ovaj prostor u kontaktnoj zoni povijesne jezgre se koristi kao parkiralište na otvorenom, a razina uređenosti komunalne infrastrukture i hortikulture platoa nije primjeren za lokaciju u neposrednoj blizini perivoja Gradac i lokaliteta Danče. Na prostoru površine 1761,37 četvornih metara projektom uređenja izvršit će se izmjena podloge platoa uz adekvatno niveliranje i ozelenjivanje, a obavit će se i nadogradnja postojećih nasada te ugraditi sustav za automatsko navodnjavanje. Sve će se raditi sukladno smjernicama Konzervatorskog odjela Dubrovnik, čime bi se nakon trideset godina dobila urednija i primjerenija površina platoa.

Ponuditelji svoje elektorničke ponude moraju dostaviti u Elektronički oglasnik javne nabave RH najkasnije do 18. rujna 2020. godine.  

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 2. rujna 2020.

Pročitajte još

NAKON 22 GODINE Iliana Stojanović odlazi iz ‘Masline’, novi ravnatelj Božidar Šustić

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] VEDRAN NIKOLIĆ Život u Belgiji

Ivana Mijić Vulinović

POKRENUTA JAVNA NABAVA Gradit će se novi boćarski dom u Gospinom polju

Dulist