GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Ministarstvo dalo ‘zeleno svjetlo’ za početak rada OŠ Montovjerna

Rješenjem Ministarstva znanosti i obrazovanja Republike Hrvatske potvrđeno je kako Osnovna škola Montovjerna ispunjava uvjete propisane zakonom za početak rada. Time su ispunjeni svi preduvjeti za neometan početak nastavne godine u novoj gradskoj školi. Proteklih je dana isporučen, montiran i ugrađen učionički i uredski namještaj te oprema za sportsku dvoranu, dok je oprema za školsku kuhinju već ranije ugrađena. Također, prošli je mjesec dobivena i uporabna dozvola čime su se stekli uvjeti za korištenje nove školske zgrade.

Osnovna škola Montovjerna osim što je opremljena na modernim temeljima koje u potpunosti ispunjavaju potrebe nastavnog programa, najveći je pojedinačni kapitalni projekt u osnovnoškolskom obrazovanju.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Gradonačelnik britanskoj publici: ‘Dubrovnik je siguran i čeka na Vas’

‘Dubrovnik je siguran grad, COVID virus je pod kontrolom, a Grad je ovih dana posebno lijep i ugodan za boravak.’ – ključna je poruka koju je gradonačelnik Mato Franković tijekom prošlog tjedna poslao milijunskoj britanskoj publici. Gostujući u programu Sky Newsa, LBC radija, CNN Travel London i ITN-a na temu dubrovačkog turizma i epidemiološkog stanja, izvijestio je kako u Dubrovniku boravi velik broj britanskih turista te kako gosti s UK tržišta i dalje pristižu unatoč činjenici da je Dubrovnik stavljen na ‘crvenu listu’. Gradonačelnik je izrazio žaljenje što britanska Vlada nije usvojila prijedlog da se Hrvatska promatra kroz regije i izuzme Dubrovnik iz karantenskog pravila, kao što je to napravila Njemačka s obzirom na nizak broj oboljelih. Izrazio je također uvjerenje kako će britanski turisti i dalje, unatoč novim mjerama, birati Dubrovnik za svoju destinaciju za odmor.

Dubrovnik je unatoč novim epidemiološkim mjerama za goste iz Velike Britanije omiljena turistička destinacija.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Pripremljen projekt za cestu Osojnik – Ljubač

Grad Dubrovnik, putem Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima, podnio je zahtjev za izdavanjem lokacijske dozvole za cestu Osojnik – Ljubač. S ciljem revitalizacije i uravnoteženijeg razvitka slabije razvijenih područja te cestovno povezivanje ova dva naselja, koja su relativno blizu, ali nisu međusobno povezana, investitor Grad Dubrovnik ugovorio je izradu idejnog, glavnog i izvedbenog projekta. Dužina glavne trase ceste iznosi 4 i pol kilometra, početak je na cesti Mokošica – Osojnik, južno od samog naselja Osojnik, a završetak na cesti Orašac – Ljubač južno od naselja Ljubač. Cesta bi se uredila kao dvotračna i s riješenom oborinskom odvodnjom.

Gradnjom nove ceste od Mosta dr. Franja Tuđmana prema Pobrežju, a potom ove ceste koja bi spojila mjesto Ljubač, otvaraju se nove mogućnosti širenja grada i razvoja njegovih udaljenijih predjela.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 26. kolovoza 2020.

Pročitajte još

Počinje sanacija oštećenog asfalta na prometnicama, radit će se noću

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist