GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Igralište na Pelinama zasjalo u novom ruhu

Završeni su radovi na cjelovitoj sanaciji igrališta na Pelinama. Igralište smješteno pod tvrđavom Minčeta bilo je u lošem stanju, a gumena podloga dotrajala je korištenjem i vremenskim prilikama. Rubovi su u potpunosti bili pohabani te su se ploče počele odvajati od podloge. Iz tih razloga donesena je odluka da se umjesto sanacije podloga, što se ranije već pokušalo, započne s njihovim uklanjanjem. Kako bi se igralište adekvatno i trajno uredilo napravljena je posebna podloga u pet slojeva, od čega je jedan sloj bazni, dok ostatak čini četveroslojna sportska akrilna podloga s vodonepropusnim i protukliznim svojstvima. Ista je UV stabilna i posjeduje ITF certifikat. Radove vrijedne 157.785,94 kuna bez PDV-a izvela je tvrtka Quadranta M2 d.o.o, dok je tvrtka Deltagrad d.o.o. bila nadležna za stručni nadzor. Garancija na izvedene radove je dvije godine, a prema iskustvima drugih gradova navedena podloga ne traži nikakva ulaganja idućih 10 godina.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Hotel Gruž i Dječji vrtići Dubrovnik preuzeli program pomoći u kući

Nakon što je Stožer civilne zaštite Dubrovačko-neretvanske županije donio odluku da zbog pandemije koronavirusa Dom za starije osobe Dubrovnik više nije u mogućnosti pružati uslugu dostave gotove hrane iz programa ‘Pomoć u kući’ za 49 korisnika, a kojeg financira Zaklada Blaga Djela, od ponedjeljka je provedbu navedenog programa preuzeo Hotel Gruž. Priprema i dostava hrane organizirana je u suradnji s djelatnicima ustanove Dječji vrtići Dubrovnik, koji obavljaju uslugu prijevoza hrane. Hotel Gruž d.d. ujedno je i nositelj programa pučke kuhinje u Gradu Dubrovniku, a uskoro će započeti i s investicijom izgradnje Doma umirovljenika u Gružu.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Povlaštene karte i korisnicima privremene pomoći

Libertas Dubrovnik privremenim voznim redom od ponedjeljka postupno uspostavlja prijevoz na gradskim i prigradskim linijama. U prvoj fazi građanima će se omogućiti dolazak i odlazak na posao autobusom, a u narednom razdoblju vozni red će se prilagođavati ovisno o razvoju epidemiološke situacije. Do 1. svibnja neće se provoditi naplata, no od utorka, 28. travnja prijevoza počinje prodaja mjesečnih karata za svibanj na šalterima Libertasa.

Korisnici mjera socijalnog programa Grada Dubrovnika, 5530 umirovljenika te 1320 korisnika ovog programa koji su članovi udruga i dalje će moći koristiti svoje pravo na povlaštenu pokaznu kartu. Također, Grad je osigurao dodatna sredstva kojima će se za 42 korisnika privremene pomoći – mjere Grada Dubrovnika za pomoć građanima pri prevladavanju krize, omogućit povlaštena pokazna karta.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Otvorena gruška placa

Placa u Gružu od ponedjeljka je otvorena za korisnike svakim danom, osim nedjelje, od 8 do 13 sati. Na zelenoj placi dostupno je 10 banaka te još osam banaka za prodaju u ribarnici, a kako bi se osigurao siguran rad i pridržavanje sigurnosnih mjera placa je u radnom vremenu ograđena. Sanitat je osigurao sve potrebne uvjete i poduzeo mjere kako bi se trgovina odvijala na siguran način i bez ugroze za zdravlje, što uključuje preporučeno nošenje zaštitnih maski i rukavica uz obaveznu dezinfekciju ruku prilikom ulaska na placu. Obavezan razmak od dva metra između osoba, a doticaj s proizvodima imaju isključivo prodavači.

Iz Sanitata pozivaju zainteresirane prodavače da se za dolazak najave dan ranije voditelju Službe dubrovačkih tržnica Nevenu Kacigi na broj telefona 091 4288 642.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 29. travnja 2020.

Pročitajte još

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist