GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

grad tjedni pregled

Grad u 2020. izdvaja dva milijuna za stipendije

Grad Dubrovnik će u 2020. izdvojiti čak dva milijuna kuna godišnje za učeničke i studentske stipendije, što je povećanje od 100 posto u odnosu na akademsku godinu 2018./2019. kada je iz proračunskih sredstava za ovu namjenu utrošeno milijun kuna. Uz 57 novih ugovora o stipendiranju, dosadašnji primatelji stipendija potpisali su ugovore s uvećanim mjesečnim iznosima stipendija. Tako će iznos stipendija za učenike koji se školuju u Dubrovniku porasti sa 320 na 500 kuna, a za učenike koji se školuju izvan Dubrovnika sa 640 na 1.000 kuna. Studenti koji svoje obrazovanje nastavljaju u Dubrovniku dobivat će 800 umjesto dosadašnjih 600 kuna, dok će se iznos stipendija za studente koji studiraju u drugim hrvatskim gradovima povećati sa 1.000 na 1.500 kuna. Stipendistima je ugovore u petak u kompleksu Lazareti svečano uručio gradonačelnik Mato Franković, koji je ovom prigodom izrazio zadovoljstvo porastom mjesečnog iznosa stipendija, ali i broja dodijeljenih stipendija svake godine. Grad Dubrovnik trenutno stipendira ukupno 152 učenika i studenta. Pravo na stipendiju u akademskoj godini 2019./2020. ostvarilo je 57 učenika i studenta u ukupno sedam kategorija: četiri učenika i četiri studenta koji su stradalnici ili su djeca stradalnika Domovinskog rata, 10 nadarenih studenta u području prirodnih, tehničkih i biotehničkih znanosti te području biomedicine i zdravstva, 17 nadarenih studenata u području društvenih i humanističkih znanosti, tri nadarena studenta u umjetničkom području, tri učenika i dva studenta iz obitelji slabijeg imovnog stanja, četiri učenika i devet studenata u deficitarnim zanimanjima te jedan student koji je osoba s invaliditetom.

grad dubrovnik stipendije

U 2019. uređeno 20 dječjih i sportskih igrališta

Grad Dubrovnik je u 2019. godini temeljito obnovio i uredio 20 dječjih i sportskih igrališta te prostora za rekreaciju, uz redovite manje popravke i radove održavanja, za što je iz proračuna izdvojeno ukupno 4.619.442,15 kuna. Najveća pojedinačna investicija bila je izgradnja kompleksa igrališta OŠ Ivana Gundulića u Gružu vrijedna 1.150.163,00 kuna te rekonstrukcije dječjih igrališta na Gromači i u Kliševu s boćalištem, zajedno vrijedne 620 tisuća kuna. Provedeni su radovi cjelovite obnove sportskih terena na Gorici sv. Vlaha, na Nuncijati, u Sustjepanu (dječje i sportsko igralište). Rekonstruirana su i igrališta u predjelu Soline u Zatonu, u naselju Sedam smrtnih grijeha te na Lopudu. Radovi uređenja podloge izvedeni su u Mokošici (kod okretišta 1B), kod ‘Kissa’ i na dječjem igralištu u ‘Našem domu’ te na igralištu Sv. Mihajlo. Od ostalih investicija ističu se radovi na dječjim igralištima Bogišićev park, kod Opskrbnog centra u Novoj Mokošici, uređenje igrališta kod vrtića u Mokošici kao i radovi na sportskim terenima na Gromači i na Pelinama. Na dječjim igralištima u Bogišićevom parku, u Parku Luja Šoletića i na Batali izrađeni su temelji te je postavljena zaštitna gumena podloga za sprave za osobe s invaliditetom. Popravci sprava i druge opreme provedeni su na različitim gradskim dječjim igralištima i sportskim terenima.

igralisteZa izgradnju novih i održavanje postojećih dječjih i sportskih igrališta u Proračunu za 2020. godinu osigurano je približno šest milijuna kuna, a među novogradnjama ističe se sportsko-rekreacijski park na Babinom kuku. Uredit će se igrališta u Komolcu, u Novoj Mokošici, na Konalu, na Montovjerni (igralište i park), na Gorici i na Pločama te u Ljupču. U program obnove uključena su igralište Šumica, igralište OŠ Lapad te dva igrališta u Novoj Mokošici. Predviđena su sredstva i za program održavanja, a isti uključuje igrališta u Zatonu Velikom, na Osojniku i u Suđurđu te igralište OŠ Mokošica.

PALCICA igraliste 3

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 31. prosinca 2019.

Pročitajte još

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist

PROCJENA PRIHVATNOG KAPACITETA GRADA Zimi 1.200 stanovnika uz 4 tisuće postelja koje zjape prazne!

Andrea Falkoni Račić

Pročelnica Ivana Brnin na panelu o Smart City rješenjima

Dulist