GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Započinje rekonstrukcija prostora VK Neptun

Potpisan je ugovor o izvođenju radova na rekonstrukciji prostora Veslačkog kluba Neptun na Orsanu uz nazočnost gradonačelnika Grada Dubrovnika Mata Frankovića. Ugovor vrijedan 991.726,80 eura s PDV-om potpisali su predsjednik VK Neptun Marko Potrebica i Antonijo Deranja, direktor tvrtke izvođača radova – Texo Molior d.o.o.. Planirani rok završetka izvođenja radova je unutar 12 mjeseci od dana uvođenja izvođača u posao. Gradonačelnik Franković osvrnuo se na ulaganja Grada Dubrovnika u sportsku infrastrukturu u posljednjih šest godina, istaknuvši pritom značaj Strategije razvoja sporta koja se kontinuirano primjenjuje. Od novih ulaganja ističe se izgradnja prvog boćarskog doma Đuro Miletić i energetska obnova postojeće sportske dvorane u Gospinom polju, a pripremljena je cjelokupna dokumentacija i dobivena građevinska dozvola za novu multifunkcionalnu sportsku dvoranu.

Gradu su odobrena bespovratna sredstva Ministarstva turizma i sporta u iznosu od 199.084,00 eura za uređenje i opremanje vanjskih sportskog igrališta u Gospinom polju – nogometnog i košarkaškog. Početak radova očekuje se u drugoj polovici 2024. s predviđenim rokom izvođenja od šest mjeseci.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Novi drvoredi u Gružu i Lapadu

Predstavljeni su projekti sadnje novih drvoreda na području Gruža i Lapada, a za koje su Gradu Dubrovniku odobrena bespovratna sredstava Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u iznosu od 552.000,00 eura. Uz prometnicu u Ulici kralja Tomislava planirana je sadnja novog drvoreda u koridoru od oko 200 metara spajajući tako ulaz u pješačku zonu Lapada s nogometnim stadionom. U Gružu će se novi drvoredi formirati uz Obalu Stjepana Radića i Obalu pape Ivana Pavla II. Sadit će se odrasla stabla autohtonih i drugih vrsta stabala koje se uklapaju u ovo podneblje, velike lisne mase koja su pogodna za urbane sredine, doprinose filtraciji zraka i potiču smanjenje temperature poput česvinse i brijesta. Na predjelu rive u Gružu posadit će se stabla palme Washingtonia, vrste koju krase visoka i tanka debla te neće ometati odvijanje prometa. Sadnja novih drvoreda u skladu je s projektima ulaganja u zelenu infrastrukturu. U financiranje putem ITU mehanizma već uključeno uređenje parka Gradac kao i rekonstrukcije parkova u Pilama i ispod platane na Brsaljama.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

500 novih sadnica na mjestu nekadašnjeg nelegalnog azila

Održana je akcija pošumljavanja Žarkovice koju je organizirao Grad Dubrovnik uz prvi dan proljeća. Na području na kojem se nalazio nelegalni azil za životinje posađeno je sveukupno 500 sadnica sorti koje se tradicionalno nalaze na dubrovačkom području; 250 sadnica duba, 150 sadnica čempresa te 100 sadnica pinja. Prethodno je, u suradnji s volonterima i udrugama s područja Hrvatske te uz podršku međunarodne organizacije Network for Animals, riješen 20 godina star problem nelegalnog i neregistriranog azila na Žarkovici u kojem je u neadekvatnim uvjetima živjelo više od 260 životinja. Svi psi su izliječeni, većina je udomljena, a samo manji dio njih preseljen je u prvi gradski azil za napuštene i nezbrinute životinje koji je u međuvremenu izgrađen i počeo s radom.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 27. ožujka 2024.

Pročitajte još

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

BALKAN ROADSHOW 2024. Turistička ponuda Dubrovnika predstavljena u Aziji

Dulist

OD 9 DO 13:30 U nedjelju se zbog Du Motiona zatvaraju pojedine prometnice

Dulist