Grad

[FOTO] Vrtlarovi djelatnici u proljetnom uređenju grada

collage sadnja

Djelatnici društva Vrtlar Dubrovnik d.o.o. proveli su prvu fazu sadnje sezonskog cvijeća na javnim zelenim površinama na gradskom području.

Na zelenim površinama kod Doma zdravlja, na Pilama, Iza Grada, u parku u Pilama, parku kod Atlant centra, na Solskoj bazi, u parku Luja Šoletića i na Šetalištu kralja Zvonimira posađeno je oko četiri tisuće sadnica karanfila i anemone.

Na pojedinim lokacijama poput Lapada i Pila počeli su cvjetati i tulipani. Naime, početkom godine na različitim mjestima po gradu posađeno je oko 4500 komada lukovica tulipana. Također je zasađeno 15 novih stabala košćele i murve.

Druga faza sadnje sezonskog cvijeća, koja je planirana polovicom travnja, obuhvatit će ostale lokacije poput parka ispod tvrđave Revelin, Park grada Bad Homburga, parka u ulici Žrtava s Dakse, petlju na Ilijinoj glavici, zelene i parkovne površine u Mokošici, u Zatonu te druge. Posadit će se 6500 komada velike begonije, vodenike, ivančice i drugih vrsti cvijeća i ukrasnog bilja.

Također, do kraja travnja predviđeno je provesti i rekonstrukcije pojedinih zelenih površina poput površina kod robne kuće Minčeta, dijela Parka grada Bad Homburga, na Pošti Lapad – uz križanje Ulice Miljenka Bratoša i Ulice kneza Domagoja i drugdje.

Pročitajte još

U PETAK KOD GIMNAZIJSKE DVORANE Komemoracija 77. obljetnice komunističkog zločina nad Stjepanom Wollitzem

Dulist

Gradonačelnik primio aktualnu Miss Universe Hrvatske Zrinku Ćorić

Dulist

ODLUČENO NA SASTANKU Maturanti će i ove godine moći proslaviti norijadu u parku na Pločama

Dulist