GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Nova mjera Grada u svrhu priuštivog stanovanja – 6 stanova za 6 obitelji s više djece

U sklopu jedinstvenog programa Dubrovačke stanogradnje i sukladno prvom hrvatskom Planu upravljanja povijesnom jezgrom, a nastavno na prethodnu donesenu odluku Gradskog vijeća, Grad Dubrovnik raspisao je Javni natječaj za podnošenje zahtjeva za davanje u najam stanova na području povijesne jezgre obiteljima s više djece. Riječ je o još jednoj mjeri gradske uprave za pomoć mladim obiteljima koje se nalaze pred izazovom rješavanja stambenog pitanja na skupom dubrovačkom tržištu nekretnina, s posebnim naglaskom na revitalizaciju povijesne jezgre. Naime, uređenjem ukupno šest gradskih stanova u povijesnoj jezgri Grad Dubrovnik će moći stambeno zbrinuti šest dubrovačkih obitelji s više djece te će se tako doprinijeti revitalizaciji života u gradu, a što je cilj jedne od aktivnosti održivog razvoja Plana upravljanja. Grad Dubrovnik je u tu svrhu pokrenuo obnovu vlastitog stambenog fonda unutar zidina kako bi, uz kupovinu novih stambenih jedinica također unutar gradskih zidina, pozitivno utjecao na demografsku revitalizaciju povijesne jezgre. Natječaj, kao i svi potrebni obrasci, mogu se preuzeti na internetskim stranicama gradske uprave. Rok za podnošenje Zahtjeva je do 4. ožujka 2024. godine.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Asfaltirana gruška ulica Od Gaja

Završeni su radovi obnove asfalta dijela ceste ulice Od Gaja. Grad Dubrovnik ovom je investicijom osigurao lakše i sigurnije kretanje automobilima do nebodera u Gružu. Radovima je bio obuhvaćen kolnik ukupne površine 3000 metara četvornih, na potezu od križanja s Ulicom generala Janka Bobetka do križanja s Ulicom padre Perice. Investicija je vrijedna 118.980,70 eura bez PDV-a, a radove je izvela tvrtka Dubrovnik Ceste d.d., uz stručni nadzor tvrtke Adria Tehno j.d.o.o. Ovi radovi dio su pojačanog održavanja prometnica na više lokacija na gradskom području koje je Grad Dubrovnik pokrenuo u prvoj polovici siječnja, a koji uz sanaciju mosta Ombla uključuju uređenje spojne ceste za Bosanku, obnovu asfaltnog zastora u Trstenome, u ulici Gornji Kono i ceste koja vodi do novoizgrađenog gradskog azila za nezbrinute i napuštene životinje.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Završeni radovi uređenja cesta u Trstenome

Završeno je asfaltiranje dijela ulica kroz naselje Trsteno gdje je u sklopu programa pojačanog i investicijskog održavanja prometnica i javnih površina nadležnog upravnog odjela za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu uređeno oko 1.200 metara ceste i to od križanja s državnom cestom. Radove ugovorene vrijednosti 110.140,00 eura izvela je tvrtka Asphalt Team d.o.o., a trajali su 20 dana. Podsjetimo, tvrtka Dubrovnik Ceste prethodno je izvela obnovu četiri kilometra duge nerazvrstane ceste Dubravica – Trsteno s mjestimičnim proširenjima kolnika kako bi se omogućilo lakše i sigurnije prometovanje.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

 

Pročitajte još

UKRAJINKA ANNA GADIATSKA Za mene je Dubrovnik postao drugi dom, jako sam sretna!

Maria Prkut

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

ZA 410 KORISNIKA Grad traži izvođače za izgradnju Doma umirovljenika ispod bolnice

Dulist