GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Počinje rušenje ostataka doma ispod Opće bolnice

Gradonačelnik Mato Franković potpisao je ugovor za izvođenje radova rušenja i čišćenja gradilišta Doma za starije i nemoćne ispod Opće bolnice Dubrovnik. S obzirom da će se na istoj parceli graditi novi, suvremeni dom za starije osobe postojeću oronulu i nikad dovršenu građevinu potrebno je ukloniti kako bi se moglo pristupiti novogradnji budućeg doma. Riječ je o objektu čija je gradnja prekinuta u ranoj fazi izgradnje prije više od 30 godina, u zapuštenom i derutnom stanju koje ne predstavlja bazu za nastavak gradnje. Novi dom za starije i nemoćne, za kojeg je ishođena i građevinska dozvola, gradit će se po svim suvremenim standardima. Bit će kapaciteta za oko 200 osoba na stalnom i oko 75 osoba na dnevnom smještaju, a realizacijom ovog prioritetnog projekta u segmentu socijalne skrbi, dubrovačkim će umirovljenicima osigurati standard koji im je godinama nedostajao. Projekt izgradnje Doma za starije i nemoćne s cjelokupnom potrebnom dokumentacijom prijavljen je na sufinanciranje u okviru Poziva na dodjelu bespovratnih sredstava ‘Izgradnja i opremanje centara za starije osobe (izvaninstitucijske i institucijske usluge)’ Ministarstva rada, mirovinskoga sustava, obitelji i socijalne politike. Ugovor za izvođenje radova rušenja i čišćenja gradilišta, vrijedan 157.651,00 eura bez PDV-a, odnosno 197.063,75 eura s PDV-om, potpisan je s izvođačem Inženjering georad d.o.o. iz Makarske, koje zastupa direktorica Marina Selak, uz prisustvo pročelnice Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima Paule Pikunić.

Predviđeni početak izvođenja radova rušenja i čišćenja gradilišta je ovog tjedna, a rok završetka 44 dana od dana uvođenja u posao.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Uskoro dostupna i u povijesnoj jezgri

Nakon održanog zbora građana povijesne jezgre, a sukladno jednom od zaključaka koji se odnosio na uslugu dostave paketa građanima u povijesnu jezgru kao i prijedlogu da se u povijesnoj jezgri postavi paketomat, gradonačelnik Mato Franković sa suradnicima održao je sastanak s predstavnicima Hrvatske pošte. Na navedenom sastanku gradonačelnik je predstavnicima Hrvatske pošte iznio prijedlog o zakupu prostora unutar povijesne jezgre na adresi Gundulićeva poljana 9 s namjenom postavljanja paketomata. Predstavnici Hrvatske pošte obišli su navedeni prostor te utvrdili kako isti u potpunosti odgovara za smještaj inovativnog uređaja paketomata. Slijedom navedenog dogovoreno je kako će Grad Dubrovnik i Hrvatska pošta sklopiti ugovor o najmu navedenog prostora, a nakon čega će započeti i pripremne radnje postavljanja paketomata. Cjelokupni postupak ne bi trebao trajati dulje od mjesec dana, a nakon stavljanja u funkciju ovog uređaja naši sugrađani, stanovnici povijesne jezgre, za preuzimanje i isporuku svojih pošiljki imat će dostupnu uslugu paketomata 24 sata dnevno, 7 dana u tjednu unutar povijesne jezgre čime će se značajno olakšati pitanje dostave paketa po narudžbi.

Realizacijom navedenog u potpunosti će se ispoštovati još jedan od zaključaka donesenih na zboru građana.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 24. svibnja 2023.

Pročitajte još

SUFINANCIRANI PROJEKATI GRADA DUBROVNIKA I DURA-E Među njima i dodatna sredstva za pomoćnike u nastavi

Dulist

POTPORE ZA SEDAM KLUBOVA Uručeni ugovori za programe sportskih aktivnosti za osobe s invaliditetom

Dulist

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Iliana Stojanović o odlasku iz Masline i mami koja bi je znala zazvati i reći: Daj reci toj ravnateljici da te pusti doma!

Barbara Đurasović