GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
Utvrđen prijedlog Liste prvenstva, slijedi rok za prigovore

Nakon provedenog javnog poziva koji je trajao od 17. rujna do 2. studenoga 2022. godine za dodjelu u najam 26 stanova u Mokošici, Povjerenstvo za provjeru administrativne ispravnosti pristupilo je otvaranju i pregledu zahtjeva te uputilo administrativno ispravne zahtjeve Povjerenstvu za provedbu postupka i odlučivanje o najmu stanova koje je zaprimljene zahtjeve bodovalo. Podnositeljima zahtjeva i ovog puta omogućen je uvid u dokumentaciju nakon čega je, sukladno Odluci, Povjerenstvo za provedbu postupka i odlučivanje o najmu stanova utvrdilo prijedlog Liste reda prvenstva. Podnositelj zahtjeva ima pravo prigovora na utvrđeni redoslijed u prijedlogu Liste reda prvenstva kao i na neuvrštavanje na prijedlog Liste reda prvenstva u roku od 8 (osam) dana od dana objave 27. prosinca 2022. godine, iste na internetskim stranicama i oglasnoj ploči Grada Dubrovnika. Prigovor se podnosi Povjerenstvu za rješavanje prigovora u pisanom obliku i predaje neposredno u pisarnicu Grada Dubrovnika na adresu: Gundulićeva poljana 10, 20000 Dubrovnik ili šalje preporučeno poštom na adresu: Grad Dubrovnik, Pred Dvorom 1, 20000 Dubrovnik. Nakon što Povjerenstvo za rješavanje prigovora odluči o prigovorima, na prijedlog Povjerenstva za provedbu postupka i odlučivanje o najmu stanova Gradonačelnik utvrđuje Konačnu listu reda prvenstva. Podsjetimo, od 26 nekretnina koji se dodjeljuju u najam, deset stanova je iz kategorije 1 – jednosoban stan za mladu osobu ili mladu obitelj do dva člana, sedam stanova iz kategorije 2 je jednoipolsobno i dvosobno namijenjenih za obitelj od tri do četiri člana, dok je ukupno devet dvoipolsobnih stanova iz kategorije 3 namijenjeno obiteljima od pet i više članova.

Prijedlog liste reda prvenstva dostupan je na službenoj stranici i na Oglasnoj ploči Grada Dubrovnika.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Grad Dubrovnik isplatio božićnice za 946 umirovljenika

Grad Dubrovnik isplatio je dodatak na mirovinu – božićnicu sugrađanima umirovljenicima koji ovo pravo ostvaruju u sklopu Mjera socijalnog programa. Za 946 dubrovačkih umirovljenika ukupno je isplaćeno 242.100,00 kuna. Umirovljenicima koji primaju mirovine od 1.801 do 2.000 kuna dva puta godišnje (Uskrs i Božić) isplaćuje se dodatak od 400 kuna. Onim umirovljenicima čije mirovine iznose od 2.001 do 2.200 kuna dva puta godišnje isplaćuje se dodatak od 300 kuna, dok umirovljenici s mirovina u razred 2.201 do 2.500 kuna dva puta godišnje primaju 200 kuna. Božićnica je prethodno isplaćena i za korisnike četiri ustanove. Domu za stare i nemoćne ‘Domus Christi’, Domu za starije ‘Dubrovnik’, Domu za djecu ‘Maslina’ i Centru za rehabilitaciju Josipovac prigodno je isplaćeno po 20 tisuća kuna. Uz isplaćene božićnice, Grad Dubrovnik isplatio je i dodatak na mirovinu umirovljenicima s mirovinama do 1.800,00 kuna. Za ovu namjenu izdvojeno je 105.500 kuna za 493 korisnika mjere koji mjesečno ostvaruju pravo na dodatak u iznosu od 200 kuna. Oni umirovljenici čije su socijalne prilike posebno otegotne ostvaruju uvećani mjesečni dodatak od 500 kuna. Također, isplaćena su i sredstva za novčanu pomoć starijima od 65 godina koji nemaju vlastitu mirovinu niti druge prihode te ostvaruju novčanu pomoć u mjesečnom iznosu od 300 kuna. Ova mjera za mjesec studeni isplaćena je za 190 korisnika, a ukupan isplaćeni iznos je 57 tisuća kuna. Podsjetimo, novom Odlukom o socijalnoj skrbi predviđeno je povećanje mjesečnog novčanog iznosa dodatka na mirovinu.

Izmjene o povećanju mjesečnog novčanog iznosa stupit će na snagu nakon usvajanja mjera Socijalnog programa za 2023. na Gradskom vijeću.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 28. prosinca 2022.

Pročitajte još

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist

Napustio nas je Nikša Bender, dugogodišnji turistički djelatnik

Dulist

OSMI DU MOTION Za vikend je grad u pokretu, stižu trkači iz 50 zemalja svijeta

Dulist