Grad

Dubrovnik prvi grad s označenim prihvatnim javnim površinama u slučaju potresa

Dubrovnik je prvi grad s označenim prihvatnim javnim površinama u slučaju potresa. Započelo je postavljanje znakova za prihvatne površine za evakuaciju građana u slučaju potresa na širem i užem području grada, a prvi znakovi postavljeni su u ulici Iza Grada te Vinogradarskoj ulici u Mokošici, javljaju iz dubrovačke Gradske uprave.

Naime, u sklopu projekta ‘Korak u sigurnost’ osmišljen je dizajn i idejno rješenje znakova koji će označavati prihvatne površine te je započela prva faza označavanja u kojoj će se znakovi postaviti na 10 prihvatnih površina. Riječ je o jednoj od aktivnosti koja se provodi u sklopu projekta ‘Korak u sigurnost’ , financiranog iz Europskog socijalnog fonda, čiji je nositelj Udruga za kreativno-održivi razvoj i konkurentnost Dubrovnik.

Grad Dubrovnik je podržao projektnu aktivnost čijom će realizacijom postati prvi grad u Hrvatskoj koji je na javnim površinama istaknuo znakove s poveznicama na karte s prihvatnim površinama i evakuacijskim koridorima. Na službenim stranicama Grada objavljena je karta s označenim prihvatnim površinama kojoj će se odsada moći pristupiti i skeniranjem (pokretanjem aplikacije kamere na mobilnim uređajima) integriranog QR koda jasno označenog na znakovima. Karta će građane i posjetitelje usmjeriti na najbržu prihvatnu sigurnosnu gradsku zonu u slučaju potresa. Na starijim uređajima koji ne podržavaju skeniranje QR koda biti će potrebno instalirati aplikaciju koja je specijalizirana za čitanje QR kodova.

Pročitajte još

Trajno se uklanja javni WC ispod platana na Pilama

Dulist

[FOTOGALERIJA] Ekipa iz Kluba 65+ u điru s Lidijom Begić

Dulist

Povratak Dubrovačkog karnevala: Nikad više događanja za sve generacije!

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija