AktualnoUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

BRŽE I SIGURNIJE ODVIJANJE PROMETA
Dubrovnik dobiva dva ‘pametna’ semaforska raskrižja

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Počelo je izvođenje radova na projektu modernizacije semaforske opreme i uređaja na području Grada Dubrovnika, najprije na raskrižju ‘Stadion Lapad’ gdje je uvedena privremena regulacija prometa uz povremeno zatvaranje po jednog prometnog traka od svake ulice na tom raskrižju, ovisno o dinamici radova, a promet za vršnih opterećenja reguliraju i prometni redari.
Na isti način od 29. listopada uvest će se privremena regulacija prometa za raskrižje ‘Dom zdravlja’. Novo semaforsko rješenje je jedno od najmodernijih i najučinkovitijih na tržištu te će omogućiti vozačima i pješacima sigurno prometovanje uz maksimalno korištenje mjera energetske učinkovitosti. Rad semafora bit će prilagođen najavi vozila iz određenih pravaca, odnosno istim će prometno ovisno upravljati putem video detektora čime će se smanjiti čekanja na samim križanjima i doprinijeti bržem protoku prometa.

ODGOVOR NA TRAŽENJE GRAĐANA
Ulicom Paska Baburice jednosmjerno prema Batali

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Na inicijativu Gradskog kotara Lapad i na prijedlog građana Ulice Paska Baburice i okolnih ulica Upravni odjel za komunalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu Grada proveo je izmjenu signalizacije u navedenoj ulici na način da je uveden jednosmjeran režim prometovanja. Prema novom režimu u Ulicu Paska Baburice ulazi se isključivo iz smjera Dalmatinske ulice i u jednom smjeru prometuje prema ulici Od Batale. Predmetnim režimom omogućilo se sigurnije, brže i lakše prometovanje ulicom u kojoj je, posebno u jutarnjim satima, a zbog blizine OŠ Lapad, dolazilo do otežanog odvijanja prometa.

TROŠKOVE EDUKACIJE SNOSI GRAD
Program osposobljavanja njegovatelja za starije i nemoćne osobe

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Grad Dubrovnik, u suradnji s Dubrovačkom razvojnom agencijom (DURA), provodi program osposobljavanja za njegovatelje starijih i nemoćnih osoba zbog nedostatka tog kadra na dubrovačkom području te je u tu svrhu raspisan javni poziv s rokom prijave do 30. studenog. Broj polaznika je ograničen na 15, a prednost imaju nezaposlene i dugotrajno nezaposlene osobe. U Dubrovniku je sve više starijeg stanovništva o kojem treba adekvatno brinuti. Izgradnjom Doma za starije u Gružu te izgradnjom novog doma ispod Opće bolnice Dubrovnik najvećim će se dijelom zadovoljiti potrebe smještaja dubrovačkih umirovljenika, što je jedna od najvažnijih mjera ove gradske uprave usmjerenih na podizanje kvalitete života i skrbi za sugrađane treće životne dobi.

Pročitajte još

PRIGODNI PROGRAM Jubilarna deseta obljetnica SHKM u Dubrovniku

Dulist

GOSTOVANJE U HERCEG NOVOM ‘Vidi kako Lokrum pere zube’ pred crnogorskom publikom

Ivana Mijić Vulinović

VENECIJA POČELA NAPLAĆIVATI ULAZ U GRAD Mnogi nezadovoljni: ‘Pretvaraju nas u tematski park’

Dulist