Aktualno

AP REVELIN IDE DALJE Nakon 35 dana popravka nastavlja s plovidbom

Atlantska plovidba izvijestila je kako je bulk carrier AP Revelin krajem prošlog tjedna napustio brodogradilište ST Engineering Halter Marine & Offshore nakon samo 35 dana popravka te nastavlja s redovitim poslovanjem, navodi portal Pomorac.hr.

Podsjetimo, bulk carrier Atlantske plovidbe AP Revelin (IMO: 9694696) od 38.000 dwt je 22. kolovoza pri izlasku iz luke Port Arthur u Teksasu pretrpio pomorsku nesreću. Naime, bulk carrier u vlasništvu dubrovačkog brodara sudario se s teretnim brodom Damgracht (IMO: 9420784) od 18.000 dwt pod nizozemskom zastavom te je pretrpio značajnu materijalnu štetu. Srećom, bez ljudskog stradanja i bez posljedica za okoliš.

Glasnogovornik Obalne straže pojasnio je kako je brod Damgracht uplovljavao u prolaz Sabine kada je ostao bez pogona, nakon čega je nekontrolirano otplutao i udario u AP Revelin desnom stranom pramca. Damgracht, koji je u trenutku nesreće prevozio cement, pretrpio je štetu na pramcu, dok je AP Revelin pretrpio znatno ozbiljniju štetu.

Brod za rasuti teret isporučen je u brodogradilište STEHMO u gradu Pascagoula u saveznoj državi Mississippi na hitni popravak, a tim brodograditelja popravio je AP Revelin u roku od 35 dana. Brod je napustio brodogradilište 14. listopada, nakon sljedećih radova: popravak tanka za vodu, popravak oštećenog skladišta, zamjena brodice za spašavanje i uklanjanje soha, popravak emergency generatora i zamjena izolacije, popravak i ponovna instalacija Fairleada, izrada i zamjena rukohvata, postavljanje privremenih splavi za spašavanje, navode.

 

Pročitajte još

Gdje ćete navijati i jeste li se već opremili rekvizitima? Pošaljite nam navijačku atmosferu!

Dulist

Dođite u Studentski dom i navijajte za ‘Vatrene’!

Dulist

Napustila nas je profesorica Božena Berdović

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija