Aktualno

AP REVELIN IDE DALJE Nakon 35 dana popravka nastavlja s plovidbom

AP REVELIN IDE DALJE Nakon 35 dana popravka nastavlja s plovidbom

Atlantska plovidba izvijestila je kako je bulk carrier AP Revelin krajem prošlog tjedna napustio brodogradilište ST Engineering Halter Marine & Offshore nakon samo 35 dana popravka te nastavlja s redovitim poslovanjem, navodi portal Pomorac.hr.

Podsjetimo, bulk carrier Atlantske plovidbe AP Revelin (IMO: 9694696) od 38.000 dwt je 22. kolovoza pri izlasku iz luke Port Arthur u Teksasu pretrpio pomorsku nesreću. Naime, bulk carrier u vlasništvu dubrovačkog brodara sudario se s teretnim brodom Damgracht (IMO: 9420784) od 18.000 dwt pod nizozemskom zastavom te je pretrpio značajnu materijalnu štetu. Srećom, bez ljudskog stradanja i bez posljedica za okoliš.

Glasnogovornik Obalne straže pojasnio je kako je brod Damgracht uplovljavao u prolaz Sabine kada je ostao bez pogona, nakon čega je nekontrolirano otplutao i udario u AP Revelin desnom stranom pramca. Damgracht, koji je u trenutku nesreće prevozio cement, pretrpio je štetu na pramcu, dok je AP Revelin pretrpio znatno ozbiljniju štetu.

Brod za rasuti teret isporučen je u brodogradilište STEHMO u gradu Pascagoula u saveznoj državi Mississippi na hitni popravak, a tim brodograditelja popravio je AP Revelin u roku od 35 dana. Brod je napustio brodogradilište 14. listopada, nakon sljedećih radova: popravak tanka za vodu, popravak oštećenog skladišta, zamjena brodice za spašavanje i uklanjanje soha, popravak emergency generatora i zamjena izolacije, popravak i ponovna instalacija Fairleada, izrada i zamjena rukohvata, postavljanje privremenih splavi za spašavanje, navode.

 

Pročitajte još

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

USTAVNI SUD ODLUČIO Predsjednik Milanović ne može biti mandatar niti premijer

Dulist