GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Održano javno otvaranje prijava za davanje u najam stanova

Pod ingerencijom Povjerenstva za provjeru administrativne ispravnosti prošlog četvrtka i petka uz izravan video prijenos održano je otvaranje omotnica pristiglih na JAVNI POZIV za prikuplja­nje zahtjeva za davanje u najam sta­nova u vlasništvu Grada Dubrovnika u svrhu rješavanja stambenog pitanja mla­dih i mladih obitelji na području grada Dubrovnika. Riječ je o najmu 43 stam­bene jedinice u novoizgrađenim zgra­dama u Novom naselju Mokošica. Javni poziv za prikupljanje zahtjeva za dava­nje u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika u svrhu rješavanja stambe­nog pitanja mladih i mladih obitelji na području grada Dubrovnika bio je otvo­ren od 5. veljače do 22. ožujka 2022., uku­pno 46 dana, i u tom je vremenskom raz­doblju na natječaj pristiglo 169 omotnica. Dio omotnica odnosio se na prijave, a dio na dopunu pristigle dokumentacije. U idućem koraku ovo isto Povjerenstvo među potpunim prijavama utvrđivat će ispravnost svakog pristiglog dokumenta, nakon čega će tablica sa svim pristiglim dokumentima i njihovom ispravnosti također biti javno objavljena tako da će svatko imati uvid u podatke iz tablice. Nakon što Povjerenstvo za provjeru administrativne ispravnosti u drugom koraku utvrdi ispravnost svakog pristi­glog dokumenta, Povjerenstvo za pro­vedbu postupaka i odlučivanje o najmu stanova bodovat će pravodobne i uredne zahtjeve te na temelju bodova formirati prijedlog Liste prvenstva. Nakon formi­ranja Liste tablica s bodovima bit će upa­rena sa svom dokumentacijom i svatko će moći vidjeti koliko tko ima bodova i na osnovu čega su bodovi dobiveni, a na zahtjev svakog zainteresiranog moći će se izvršiti uvid u kompletnu dokumen­taciju. Na ovaj način Grad Dubrovnik čitav proces želi učiniti potpuno tran­sparentnim i dodatno podignuti lje­stvicu povjerenja u javnu upravu.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Obilježava se 750 godina od proglašenja Dubrovačkog statuta

‘Godina Dubrovačkog statuta’ predstavljena je u ponedjeljak na konferenciji za medije u Palači Sponza. Detalje programa posvećenih 750. obljetnici donošenja Dubrovačkog statuta iznijele su zamjenica gradonačelnika Grada Dubrovnika Jelka Tepšić, ravnateljica Državnog arhiva u Dubrov­niku Nikolina Pozniak, direktorica Turističke zajednice grada Dubrovnika Ana Hrnić te akademkinja Nella Lonza, voditeljica Zavoda za povijesne znano­sti HAZUu Dubrovniku. Pisan na latin­skom jeziku, Dubrovački statut pro­glašen je prije 750 godina, 29. svibnja 1272., i spada u najstarije sačuvane sta­tute u hrvatskim krajevima. Kroz čita­vih pet stoljeća (do pada Dubrovačke Republike 1808.) ostao je temelj prav­nog poretka te postao snažan simbol dubrovačkog kolektivnog identiteta i državnosti. Kako bi se ovaj znača­jan jubilej obilježio na dostojan način, Gradsko vijeće Grada Dubrovnika proglasilo je 2022. godinu Godinom Dubrovačkog statuta. Uz organizatore, Grad Dubrovnik, Zavod za povijesne znanosti HAZUu Dubrovniku, Državni arhiv u Dubrovniku i Turističku zajed­nicu grada Dubrovnika, u program obilježavanja ove značajne obljetnice svojim su se prigodno osmišljenim programima uključili i brojni partneri poput Dubrovačkih muzeja, Dubrovač­kih knjižnica, Kazališta Marina Držića, Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Folklornog ansambla Linđo, Dubro­vačke baštine, Sveučilišta u Dubrov­niku – Studija povijesti Jadrana i Mediterana te Umjetničke škole Luke Sorkočevića.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Postavljene kamere u parku kod Pošte Lapad

Grad Dubrovnik, putem Upravnogodjela za komu­nalne djelatnosti, promet i mjesnu samoupravu, postavio je kamere u parku na pošti Lapad. To je učinjeno nakon zaprimljenih primjedbi građana o neprimjerenim okupljanjima i ponašanju u ovom parku te će se postavljanjem kamera obavljati dodatni nadzor i podići razina sigurno­sti. Već ranije, u rujnu prošle godine, Grad Dubrovnik je u ovom parku postavio dva nova stupa javne rasvjete, s LEDlampama. Dodatno osvjetljenje postavljeno je odmah po pri­javi građana, kako bi se spriječilo daljnje okupljanje i daljnji problemi prouzročeni ponašanjem pojedinaca.

Zbog sigurnosti prolaska pješaka, obnovljen je i nogostup na ovom dijelu javne površine.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 13. travnja 2022.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist