AktualnoUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Grad objavio javni poziv za davanje u najam stanova za mlade

Grad Dubrovnik objavio je javni poziv za prikupljanje zahtjeva za davanje u najam stanova u vlasništvu Grada Dubrovnika u svrhu rješavanja stambenog pitanja mladih i mladih obitelji na području grada. Predmet Javnog poziva su 43 stana s pripadajućim garažnim i/ili parkirališnim mjestima u stambenima zgradama u Novoj Mokošici, a koje je Grad Dubrovnik izgradio u suradnji s Ministarstvom hrvatskih branitelja i u sklopu vlastitog strateškog projekta Dubrovačke stanogradnje. Stanovi koji se daju u najam raspoređeni su prema svojim veličinama u tri kategorije pa je 11 jednosobnih stanova namijenjeno mladim osobama ili mladim obiteljima do dva člana. Za mlade obitelji od tri do četiri člana dostupno je 18 jednoipolsobnih i dvosobnih stanova, dok je 14 dvoipolsobnih i trosobnih stambenih jedinica namijenjenih mladim obiteljima od pet i više članova. Katalog stanova odnosno lokacija i kvadratura stanova, pripadajući tlocrti, kao i obrasci, nalaze se na službenim stranicama Grada Dubrovnika www.dubrovnik.hr uz navedeni javni poziv. Pozivom su, a sukladno Odluci donesenoj na 7. sjednici Gradskog vijeća održanoj, 27. prosinca prošle godine, propisani uvjeti za ostvarivanje prava na podnošenje zahtjeva, uvjeti, rokovi i način za podnošenje zahtjeva kao i sva ostala potrebna dokumentacija.

Javni poziv otvoren je 45 dana, zaključno do 22. ožujka 2022. godine, a za sve upite dostupna je mail adresa dubrovackastanogradnja@dubrovnik.hr.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Nastavlja se financiranje rada ambulante na Kalamoti

Grad Dubrovnik i ove je godine sklopio ugovor s Domom zdravlja Dubrovnik za rad ambulante na otoku Koločepu za razdoblje od 1. siječnja do 31. prosinca 2022. godine. U tu je svrhu u gradskom proračunu osigurano 138.000 kuna za troškove plaće i dodataka na plaću za liječnika obiteljske medicine. Već duži niz godina Grad Dubrovnik izdvaja novčana sredstva za rad ove ambulante omogućavajući tako da na otoku stalno bude dostupna liječnička usluga. Tako je prošle godine, upravo za potrebe funkcioniranja ambulante na Kalamoti, između ostalog Grad Dubrovnik namjenski donirao 100.000 kuna Domu zdravlja za adaptaciju, opremanje stana i ordinacije za liječnika na otoku. Time je povećana razina primarne zdravstvene zaštite na Elafitima.

Razvoj nadstandarda u zdravstvu i kontinuirane donacije Grada doprinose radu zdravstvenih ustanova.
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Osigurana sredstva za nastavak rada fizioterapeuta

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i ravnatelj Opće bolnice Dubrovnik Marijo Bekić potpisali su ugovor o donaciji za nastavak provođenja programa fizioterapeuta za potrebe djece korisnika dnevnog boravka udruge Dva skalina. Naime, ugovorom o donaciji sredstava iz proračuna Grada Dubrovnika financira se plaća jednog fizioterapeuta zaposlenog u Općoj bolnici Dubrovnik za rad s korisnicima udruge Dva skalina. Sredstva u visini 102.000,00 kuna predviđena su Proračunom za 2022. godinu, a sukladno odredbama ugovora koriste se isključivo za troškove zapošljavanja i plaću fizioterapeuta u vremenskom razdoblju od 1. siječnja 2022. do 31. prosinca. 2022.

Programom se postiže bolja i kvalitetnija zdravstvena skrb za korisnike Udruge roditelja djece s poteškoćama u razvoju i osoba s invaliditetom ‘Dva skalina’.  

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 9. veljače 2022.

Pročitajte još

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

NACIONALNA MANIFESTACIJA Obilježena 13. Noć knjige u Dubrovačkim knjižnicama

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist