GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
Izdana građevinska dozvola za Dom za starije i nemoćne kod Opće bolnice

Grad Dubrovnik, putem Upravnog odjela za izgradnju i upravljanje projektima, ishodio je građevinsku dozvolu za budući Dom za starije i nemoćne koji će se graditi u neposrednoj blizini Opće bolnice Dubrovnik. Riječ je o drugom projektu nakon 50 godina vezanom za skrb i smještaj starijih sugrađana kojeg pokreće ova gradska uprava, nakon što su u prošloj godini započeli radovi na domu u Gružu. Novi dom bit će kapaciteta oko 200 osoba na stalnom i oko 75 osoba na dnevnom smještaju. Bit će opremljen restoranom, liječničkom ordinacijom, prostorima za fizikalnu terapiju te društvenim prostorima – dvoranom za više namjena, knjižnicom i caffe barom. Posebna pažnja u idejnom projektu arhitekata Tina Svena Franića posvećena je prostorima dnevnih korisnika, s nizom prostornih niša za razne društvene aktivnosti i dnevni odmor. Konceptom tri izmaknuta volumena postignut je optimalni smještaj raznih korisničkih grupa – od potpuno pokretnih i aktivnih korisnika preko polupokretnih i nepokretnih korisnika, kao i dementnih u raznim stupnjevima. Sve sobe korisnika doma su orijentirane na istok ili zapad što omogućuje osunčanje u određenom dobu dana. Sobe su jednokrevetne i dvokrevetne. Posebnu kvalitetu čine krovni vrtovi – terase s južnom orijentacijom. Izgradnja novog doma prioritet je u segmentu društvene infrastrukture Grada Dubrovnika. Uz dom za starije i nemoćne tipa hotel u Gružu koji će prve korisnike primiti na jesen, izgradnjom novog doma ispod Opće bolnice zadovoljit će se većina potrebe smještaja dubrovačkih umirovljenika što je jedna od najvažnijih odrednica ove gradske uprave prema sugrađanima treće životne dobi.

Osiguravanje smještajnih kapaciteta za umirovljenike na području Dubrovnika jedan je od prioriteta u segmentu socijalne skrbi ove gradske uprave.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Potpisan ugovor o otkupu dionica TUP d.d.

Ugovor o postupcima i načinu otkupa dionica Tvornice ugljenografitnih i elektrokontaktnih proizvoda TUP d.d. i poslovnih udjela Elektrocarbon ESOP d.o.o. potpisan je između direktora društva UTD Ragusa d.d Igora Jurišića i predsjednika Uprave društva TUP d.d. Luke Majića te člana Uprave TUP-a i direktora poduzeća ElektrocarbonESOP d.o.o. Miha Soljačića. Rok u kojem UTD Ragusa mora ispuniti svoju obvezu kupnje dionica je 31. ožujka 2022., a potpisivanjem ovog ugovora ispunjen je jedan od bitnih elemenata na osnovu kojeg će društvo UTD Ragusa zatražiti kreditno zaduženje u jednoj od komercijalnih banaka. Grad Dubrovnik, posredstvom društva UTD Ragusa, ovim činom još jednom potvrđuje intenciju stjecanja vlasništva nad iznimno bitnim društvom na značajnoj lokaciji. Nakon preuzimanja većinskog paketa dionica Luke Dubrovnik, uz realizaciju kupoprodaje dionica TUP-a, Grad će gospodariti iznimno vrijednim prostorom u kojem će se u skoroj budućnosti razviti cijeli niz dodatnih javnih sadržaja. Detaljna analiza koja je prethodila pokretanju kupoprodajnog postupka pokazala je financijsku opravdanost kupovine dioničkog društva te će iz najmova društava UTD Ragusa i TUP d.d. financirati kredit za otkup. Potpisivanju su nazočili i predsjednik Nadzornog odbora TUP d.d. Denis Dežulović, predsjednica Nadzornog odbora UTD Raguse Olga Muratti i zamjenica pročelnice Upravnog odjela za poslove gradonačelnika Marija Šimunović.

Rok u kojem UTD Ragusa mora ispuniti svoju obvezu kupnje dionica je 31. ožujka 2022. godine.

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 2 veljače 2022.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist