Grad

I veleposlanik Indije na prijemu kod gradonačelnika

I veleposlanik Indije na prijemu kod gradonačelnika

Gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž primili su danas veleposlanika Indije u Republici Hrvatskoj Nj.E. Raja Kumara Srivastavu kojemu je ovo drugi službeni posjet Dubrovniku.
Današnji susret dubrovačkog gradonačelnika i veleposlanika Indije obilježio je razgovor o brojnim temama, poglavito o utjecaju korone na gospodarstvo. Planovi Grada Dubrovnika usmjereni prema razvoju filmske industrije bili su u također u fokusu.
Veleposlanik Raj Kumara Srivastava ovom prigodom gradonačelniku Frankoviću kazao je kako je s Hrvatskom ostvarena sjajna suradnja u području IT sektora, naročito kada je riječ o startup-ovima i digitalnoj transformaciji.
Na samom kraju gradonačelnik Franković i veleposlanik Srivastava usuglasili su se kako je potrebno djelovati i u kontekstu kulturne suradnje, pa je ovom prilikom indijski veleposlanik kazao kako će na ovogodišnjim Dubrovačkim ljetnim igrama nastupati glazbenici iz Indije, čime se obilježava početak suradnje Dubrovnika i Indije u segmentu kulturog i umjetničkog stvaralaštva.
Važno je za spomenuti, kako će se danas u večernjim satima, a u sklopu programa Feste svetoga Vlaha, uz nazočnost veleposlanika Republike Indije održati projekcija dokumentarno-igranog filma o svetoj Majci Tereziji i otvorenje izložbe fotografija “Život i djelo fra Ante Gabrića u Indiji”.
Ova dva događanja dio su proslave 75. godišnjice neovisnosti Indije i 30 godina uspostave diplomatskih odnosa između Indije i Hrvatske, te se Dubrovnik na ovaj način, uz Zagreb i Rijeku, pridružuje obilježavanju dviju velikih obljetnica.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist