Grad

Pedeset crvenih balona kao znak podrške ženama koje su preboljele moždani udar

Kampanji javnozdravstvenog karaktera ‘Dan crvenih haljina’ pokrenutu s ciljem podizanja svijesti o moždanom udaru kod žena, koja se već tradicionalno održava prvi petak u veljači priključile su se zamjenica dubrovačkog gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnica Upravnog odjela za europske fondove, regionalnu i međunarodnu suradnju Zrinka Raguž.

‘Go Red for Women’ međunarodna je akcija posvećena prevenciji, dijagnostici i kontroli kardiovaskularnih bolesti, što uključuje bolesti krvnih žila srca i mozga kod ženske populacije. Tako su uz predstavnice Grada obilježavanju ‘Dana crvenih haljina’ nazočile i medicinske sestre Doma zdravlja koje su odjenuvši se u crveno, željele skrenuti pozornost na iznimno visoke brojke smrtnosti kod žena te ih ovim činom potaknuti da brinu o svom zdravlju. Također, kao znak podrške točno u 12 sati u zrak je pušteno pedeset crvenih balona.

-Danas smo se ovdje ispred crkve sv. Vlaha okupili kako bismo i ove godine podsjetili na važnost zdravog života. Svim djevojkama i ženama neka današnji dan bude motiv da više promišljaju o svakodnevnim navikama, rutinama i potrebi kretanja koje mogu doprinijeti kvaliteti života u svakom smislu, mentalnom i fizičkom – kazala je u ovoj prigodi zamjenica Tepšić.

Podsjetimo, “Dan crvenih haljina” organizira Hrvatski liječnički zbor – Hrvatsko neurološko društvo, a ove će se godine u akciju diljem zemlje uključiti i hrabre žene koje su preboljele moždani udar. Na taj način zajedno žele upozoriti na specifičnosti moždanog udara u žena, skrenuti pažnju na pogubne posljedice zanemarivanja simptoma i na potrebu promjene načina života.

Pročitajte još

Vatrogasci imali 9 intervencija, došlo i do oštećenja na Autobusnom kolodvoru

Dulist

Zbog vjetra preko mosta ne mogu autobusi na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikli

Dulist

Potpisana Povelja o bratimljenju Dubrovnika i Sorrenta

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija