GradUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

CENTAR ZA PRUŽANJE USLUGA DUBROVNIK Projekt predstavljen resornom ministarstvu
Zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić sudjelovali su prošlog tjedna na rad­nom sastanku u Ministarstvu rada, mirovinskog sustava, obitelji i soci­jalne politike na temu budućeg cen­tra za pružanje usluga u zajednici u Dubrovniku.
Susreli su se s ravnateljicom Zavoda za socijalni rad Tatjanom Katkić Stanić i načelnicom Sektora za razvoj i unap­ređenje socijalnih usluga Anicom Ježić, a u ime Dubrovačko-neretvanske župa­nije sastanku su nazočile savjetnica župana Žana Marević i ravnateljica Regionalne agencije DUNEAMelanija Milić. Zamjenica Tepšić je istaknula formiranje Centra za pružanje usluga u zajednici namijenjenog osobama s teškoćama u razvoju i osobama s inte­lektualnim teškoćama iznad 21 godine života kao prioritetno ulaganje u nado­lazećem razdoblju te je izvijestila o pripremi projekta koji je ocijenjen kao optimalan model za podizanje razine skrbi o navedenim skupinama.
Projekt će biti i sastavni dio Socijal­nog plana Dubrovačko-neretvanske županije, usklađenog s Nacionalnim planom za razvitak socijalnih usluga te će biti dio jedne od postojećih usta­nova slične namjene koje djeluju na području grada i županije, u sklopu nacionalne mreže ustanova. Budući Centar nalazit će se u Orašcu, a sred­stva za njegovu izgradnju i opremanje Grad će osigurati kroz dostupne EU fondove.
Realizacijom projekta osobama s teškoćama pružiti će se nadstandard u socijalnoj skrbi kroz različite i programe.
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
RAZVOJ VODOOPSKRBE I ODVODNJE Vodovodu Dubrovnik 45,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava
Za investicijske projekte izgrad­nje sustava javne vodoopskrbe i odvodnje, Vodovod Dubrovnik bespo­vratno je iz EU fondova i nacionalnih sredstava dobio 45,6 milijuna kuna. Tom prigodom u Zagrebu je potpisan ugovor o dodjeli tih sredstava za pro­jekt pod nazivom ‘Izgradnja/dograd­nja sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda i dogradnja sustava vodoopskrbe na odabranim područ­jima Grada Dubrovnika i Općine Ston’, a potpisali su ga u ime Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, mini­star Tomislav Ćorić, u ime Hrvatskih voda generalni direktor Zoran Đuro­ković te predsjednik Uprave Vodo­voda Dubrovnik Lukša Matušić. Dio dodijeljenih sredstava koristit će se za financiranje radova na izgrad­nji sustava vodoopskrbe i odvodnje naselja Orašac te sustava odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda na otoku Lopudu. Naime, na ovaj poziv mogli prijaviti samo već započeti pro­jekti, a u prihvatljive troškove ulazili su samo oni nastali nakon 1. veljače 2020. godine, bez PDV-a i ostalih neprihvat­ljivih troškova.
Ukupna investicijska vrijednost svih prijavljenih projekata je oko 75,9 milijuna kuna s PDV-om i uključenim nepredviđenim troškovima, od čega prihvatljivi troškovi iznose 50,7 mili­juna kuna, a ukupan sufinancirani iznos je nešto viši od 45,6 milijuna kuna bez PDV-a.
Nacionalna sredstva sufinan­ciranja iznose nešto više od pet milijuna kuna, dok 40,5 milijuna kuna proizlazi iz EU fondova.
PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 29. prosinca 2021.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist