AktualnoUrednički izbor

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

SASTANAK U MINISTARSTVU KULTURE I MEDIJA Dogovoreni daljnji koraci za provedbu Plana upravljanja
Gradonačelnik MatoFranko­vić i zamjenica Jelka Tepšić te rav­nateljica Zavoda za obnovu Mihaela Skurić, održali su prošli tjedan sasta­nak u Ministarstvu kulture i medija s ministricom Ninom Obuljen Koržinek i suradnicima vezano za daljnju pro­vedbu Plana upravljanja. Dogovoreni su daljnji koraci za izmjene Zakona o obnovi spomeničke cjeline Dubrov­nika, a koji će biti pravna osnova po kojoj će Zavod za obnovu koordinirati provedbu Plana upravljanja. Govorilo se i o unapređenju funkcije ZOD-a i postavljanja modela koji će na pri­mjeru Dubrovnika poslužiti i za ostala svjetska dobra UNESCO-a u Republici Hrvatskoj. Uz to, Grad Dubrovnik pismom namjere obratit će se Mini­starstvu kulture i medija vezano za daljnju suradnju i osnaživanje kapa­citeta Zavoda za obnovu Dubrovnika.

Plan upravljanja je dokument koji je postavio okvir za upravljanje loka­litetom svjetskog dobra ‘Starog grada Dubrovnika’ kako bi se očuvala i una­prijedila svojstva izvanredne uni­verzalne vrijednosti pod zaštitom UNESCO-a, uz istodobno razvijanje suvremenog života Grada kroz odr­živo upravljanje i korištenje dobrom i njegovom kontaktnom zonom.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
ODABRAN IZVOĐAČ RADOVA OŠ Marina Getaldića uskoro na dvije lokacije u povijesnoj jezgri
Obnovom i uređenjem OŠ Marina Getaldića na dvije lokacije (na adresi Ilije Sarake 7 – prostor buduće škole i adresi Nikole Gučetića 1 – prostor sadašnje škole Centar) ispunit će svi potrebni preduvjeti za jednosmjen­sku nastavu. Novi objekt škole Gradu je bez naknade ustupila Dubrovačka biskupija. Za razrednu nastavu od 1. do 3. razreda organizira se šest učionica za 105 učenika. Nova zgrada škole sadr­žavat će i prostor za održavanje dodat­nih aktivnosti, blagovaonicu te druge servisne prostore i prostore nastavnog osoblja.
U sklopu projekta predviđena je adaptacija i opremanje manjeg obu­hvata zgrade Centar, nakon čega će OŠ Marina Getaldića raspolagat će s ukupno 16 učionica za 8 razreda po dva odjeljenja i adekvatnim kabinetima predmetne nastave. Nakon provedene javne nabave, s izvođačem Alfaplan građenje d.o.o. potpisat će se ugovor za radove vrijedne 14.130.404,38 kuna s PDV-om.

Ideja vodilja ovog projekta jest rje­šavanje potrebe OŠ Marina Getaldića za napuštanjem prostora Gimnazije Dubrovnik, gdje se odvija dio nastave, kao i revitaliziranja zapuštenih obje­kata unutar zidina.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
CRVENI KRIŽ U GRADU Spasioci ponovno na gradskim plažama
Grad Dubrovnik i ove će godine financirati program ‘Crveni križ u Gradu’ – Služba spašavanja života na vodi i ekološke zaštite priobalja na dubrovačkim plažama. Nastav­lja se tako dugogodišnja praksa, a 15 spasioca Gradskog druš­tva Crvenog križa Dubrovnik koji su prošli edukaciju, krenuli su od ponedjeljka s radom na gradskim plažama.
Bit će prisutni svakodnevno od 10 do 18 sati na plažama na Dančama, Mandraču, Bellevueu, Šuliću, Štikovici, Zatonu Malom i Orašcu. Ujedno se na plaži Mandrač formira Spa­silačka postaja, gdje će biti i baza skutera za spašavanje na moru. Ovaj skuter nabavljen je prošle godine sredstvima Grada Dubrovnika, a dubrovački Crveni križ prvi je u Hrvat­skoj dobio ovakvo plovilo. Spasilačka postaja na Mandraču nalazit će se na dijelu plaže namijenjenom osobama s inva­liditetom te će djelatnici biti na raspolaganju za pomoć kod korištenja liftera za spuštanje i izlazak iz mora.

Grad Dubrovnik je za Službu spašavanja na pla­žama Crvenog križa Dubrovnik u Proračunu za ovu godinu osigurao iznos od 500 tisuća kuna.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata
Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja DuLista od 23. lipnja 2021.

Pročitajte još

OD SRIJEDE NA KIOSCIMA Čeka vas novi broj DuLista!

Dulist

[FOTO] Župa Presvetog Spasitelja u Mokošici bogatija za četiri ministranta

Dulist

[FOTO/VIDEO] KAKAV UŽAS NA LAPADSKOJ OBALI Marina Frapa poplutala u fekalijama

Dulist