DuList PROMOGrad

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Orašac dobiva sportsku dvoranu

Osnovna škola Antuna Masle u Orašcu dobiva novu školsku sportsku dvoranu s toplom vezom sa školom, za koju je Grad Dubrovnik izradio idejno rješenje. Nova dvorana bit će od velikog značaja za učenike škole, koji su do sada nastavu tjelesne i zdravstvene kulture, kada je to vrijeme dopuštalo, izvodili na vanjskim igralištima za košarku i nogomet te u maloj polivalentnoj dvorani u potkrovlju škole. Osim za potrebe škole, dvorana će u poslijepodnevnim satima biti na raspolaganju za mjesne sportske klubove, a pristup će biti moguć i osobama s invaliditetom.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Postavljaju se plutajuće zaštitne ograde na plažama

Nastavljaju se aktivnosti na održavanju javnih plaža i kupališta postavljanjem plutajućih zaštitnih ograda koje će obuhvatiti 28 plaža na području Grada Dubrovnika. Zaštitne ograde postavljene su na Đivovićima, Belvederu, Porporeli, na Buži 1 i Buži 2, u Šulića, na Dančama, Mandraču, u Lozici, Rijeci dubrovačkoj, na lokaciji Don Đivan na Kalamoti i na Gornjem Čelu, dok će se na plažama u Zatonu postaviti nakon što se završe radovi uređenja.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

 

 

Nova parking mjesta u Mokošici

Završeni su radovi na parkiralištu u Mokošici, u ulici Od izvora, gdje je uređenjem cijelog prostora označeno ukupno 31 parkirališno mjesto za automobile, 5 parkirališnih mjesta za motocikle te jedno za osobe s invaliditetom. Ukupna vrijednost radova je 400 tisuća kuna bez Pdv-a. Ovo je početak uređenja novih parkirališta u naselju Mokošica, gdje do kraja godine Grad Dubrovnik kroz nekoliko projekata planira napraviti preko 200 novih parkirališnih mjesta. Između ostalog planira se i potpuno novo parkiralište na prostoru poviše osnovne škole u Mokošici sa 72 parkirališna mjesta, nadalje u Ulici Marina Kneževića izgradit će se parkiralište s 57 parkirališnih mjesta te u ulici Između dolaca parkiralište sa 65 mjesta.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Otvorena uređena sportsko-rekreacijska zona Gruža

Završeni su radovi na kompleksu tri igrališta oš Ivana Gundulića u Gružu, nakon čega je ovo područje dobilo novu suvremenu sportskorekreacijsku zonu. Srednje igralište za košarku i mali nogomet je prošireno, uređeno i presvučeno novim asfaltnim slojem, a izgrađene su i nove armiranobetonske tribine za gledatelje. Potpuno novi dodatni sadržaj kompleksa pomoćna je prizemnica smještena uz najmanje igralište. Riječ je o multifunkcionalnoj građevini sa spremištem i sanitarnim čvorovima koja će osigurati dodatni sadržaj otvorenim prostorima igrališta. Na cijelom kompleksu izgrađen je dio novih ogradnih i potpornih zidova, a postojeći su sanirani i obojani. Postavljene su nove zaštitne ograde, uređeni su i pješački pristupi s rukohvatima, prolazi i terase, a riješen je i problem oborinske odvodnje ovog dijela obuhvata. Novouređena sportsko-rekreacijska zona podjednako je namijenjena učenicima za izvannastavne aktivnosti kao i građanima ovog područja, koji će prostor koristiti za rekreaciju, druženje i održavanje raznih događanja.Završetak investicije vrijedne 1,2 milijuna kuna u petak je obilježeno prijateljskom utakmicom između MNK Square i Caffe bar Puls, a kompleks je otvorio gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković.

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Aktualnosti Grada Dubrovnika iz tiskanog izdanja (12. lipnja 2019.)

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

NOVA DUBROVAČKA BOTA ŠARE Obiteljska tradicija kroz održivo poslovanje

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist