Politika

PLENKOVIĆ U DUBROVNIKU ‘Predsjedništvo ima čvrst legitimitet, poštujem ga, a nadam se da će i oni poštovati moj

PLENKOVIĆ U DUBROVNIKU 'Predsjedništvo ima čvrst legitimitet, poštujem ga, a nadam se da će i oni poštovati moj

Kandidat za predsjednika Hrvatske demokratske zajednice Andrej Plenković boravi danas u Dubrovniku.

Prije ceremonije Otvaranja 67. Dubrovačkih ljetnih igara, sastao se s članovima županijskog odbora HDZ-a i brojnim članovima stranke kojima je, kako je rekao, predstavio glavne elemente svog programa, ali i platformu za predstojeće parlamentarne izbore.
-Imali smo jedan ugodan dijalog između članova županijskog odbora i brojnih članova stranke Dubrovačko-neretvanske županije gdje sam svojim kolegama i prijateljima predstavio glavne elemente programa, ključne prioritete za budućnost HDZ-a kao i osnovne smjernice platforme za predstojeće parlamentarne izbore. Očekuje kao i uvijek da HDZ dobije veliku potporu u DNŽ i u 10. izbornoj jedinici gdje je i moj šef stožera, general Damir Krstičević nosio listu prije 10-ak mjeseci. Uvjeren sam da ćemo ovdje ostvariti izvrstan rezultat – rekao je ovom prigodom novinarima Plenković.
Kad je riječ o predstojećim izborima, istaknuo je kako će HDZ na listama imati ljude koji su se politički dokazali, ljude koji su stručni i koji će artikulirati precizne mjere koje će HDZ u idućem mandatu provoditi.
-Radit ću na tome da imamo jedan zdravi spoj između iskustva i mladosti, između političara nacionalne razine i onih koji su kvalitetno uz potporu svojih baza na županijskim razinama tu, tako da će HDZ imati jedan odličan tim na idućim izborima – izjavio je Plenković.
Upitan za komentar na skretanje HSS-a ulijevo, rekao je kako je to izbor Glavnog odbora HSS.
– I dalje stojim pri tome da je HSS povijesna hrvatska stranka stranka koju izuzetno poštujem i koja je nama sestrinska stranka, druge stranke nisu u Europskoj pučkoj stranci kao oni i nadam se da ćemo u nekim drugim okolnostima ponovno naći temelje suradnje, a ono što će birači i članovi HSS-a u predstojećim izborima procijeniti koja i čija politička platforma i program najbolje reflektira prioritete hrvatskog sela i poljoprivrede, ribarstva pa ćemo nakon toga vidjeti kakvi će biti rezultati – smatra Andrej Plenković.
Novinare je zanimala i mogućnost koalicije s HSLS-om i Mostom.
-Rekao sam da sam otvoren za partnerstvo sa svim članovima aktualne Domoljubne koalicije i s drugim partnerima. U ovoj sam fazi fokusiran na unutarstranačku kampanju- Želim da zajedno s članovima predsjedništva stranke i sa svim kolegama koji vode pregovore trenutno s drugim strankama steknem jedan kvalitetan uvid u sve ono što je bilo dobro i korisno do sada, a onda ćemo zajednički donositi odluke na temelju kakve informacije ćemo ići na predstojeće parlamentarne izbore. To je tema za nakon 17. srpnja – izjavio je, a na pitanje očekuje li dobru suradnju sa samim predsjedništvom HDZ-a, s obzirom da je ono birano prije njega i da je na glasu kao desnije odgovorio je:
-Ja sam čovjek koji poštuje institucije, pravnik sam po profesiji i svi stranački kolege koji su izabrani na Općem saboru imaju vrlo jasan i čvrst legitimitet. Ja ću ga poštovati, a uvjeren sam da će oni poštovati i moj na neposrednim izborima koji se održavaju 17. srpnja. Naš prioritet je snažna, vjerodostojna Hrvatska demokratska zajednica koja će i programom i ljudima vratiti povjerenje birača i ići, bez obzira na trenutne ankete, u pobjedu na iduće parlamentarne izbore.

Pročitajte još

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist

RASKOL U MOSTU Marija Selak Raspudić: ‘Miletić se javno ogradio od mene’

Dulist

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist